Sfeer

Sfeer

zaterdag 18 juni 2016

Vakantievoorpret

Mensen die ons gezin al langer kennen weten dat wij dol zijn op Italië. Al vele jaren achter elkaar waren we in de zomervakantie op diverse locaties in dit prachtige land te vinden. Ik heb mijn hart verpand aan dit prachtige land en voel me er elke keer weer thuis. MAAR er staat ook al een hele tijd een ander land op mijn bucketlist en dat is THAILAND. Na lang wikken en wegen, zuchten dat we dan geen vakantiedagen meer hebben om naar Italië te gaan, hebben we besloten deze zomervakantie naar Thailand te gaan. Hier hebben we van zoveel mensen positieve verhalen over gehoord dat we Italië dit jaar overslaan (met pijn in het hart, dat wel!).
In januari ben ik begonnen met het organiseren van onze reis. Als eerste heb ik tickets naar Bangkok geboekt. Dat is ons begin en eindpunt. Daarna raakte ik door de vele mogelijkheden een beetje de draad kwijt want er is zoveel te zien in dit prachtige land. Ik heb toen de hulp ingeschakeld van vrienden die al vele malen Thailand bezocht hebben en het land goed kennen. Op advies van hen hebben we het volgende reisschema opgesteld.

Bangkok-Kanchanaburi-Chiang Mai-Phuket-Bangkok

Na de aankomst in Bangkok gaan we een paar dagen de bezienswaardigheden in deze stad bekijken. Waarschijnlijk zullen we tijd tekort komen want er is zoveel te zien in Bangkok. Daarna reizen we verder naar Kanchanaburi. Dit is een stadje aan de bekende river Kwai met de spoorlijn die in de 2e wereldoorlog door krijgsgevangenen gemaakt is. De natuur in deze omgeving is prachtig en daar willen we dan ook van gaan genieten na de drukte in Bangkok.

Van Kanchanaburi gaan we terug naar Bangkok om via het "oude" vliegveld naar de in het noorden gelegen stad Chiang Mai te reizen. Chiang Mai is een prachtige stad met tempels, een avondmarkt en olifantenreservaten in de prachtige natuur, Eigenlijk is er ook weer zoveel te zien dat we waarschijnlijk weer tijd te kort komen om alles te bezichtigen. Na een paar dagen in Chiang Mai te zijn geweest vliegen we naar Phuket waar we gaan genieten van een week strandvakantie. Van Phuket vliegen we terug naar Bangkok waar we aan het eind van onze vakantie nog een dag zullen verblijven voordat we weer naar huis vliegen.


Vanaf nu is het nog een paar weken wachten en dan kunnen we eindelijk vertrekken. Het is voor ons allemaal de eerste keer dat we naar een land aan de andere kant van de wereld op vakantie gaan en we verheugen ons er waanzinnig op. Ik heb op internet en in reisboeken gelezen dat niets je kan voorbereiden op de eerste indrukken van Bangkok. We gaan het binnenkort beleven en als ik terug ben zal ik een uitgebreid reisverslag op mijn blog zetten.
Gisteren heb ik mezelf toch maar even verwend met een tijdschrift over Italië. Dat we dit land niet kunnen bezoeken voelt niet goed maar ja, met Thailand in het vooruitzicht kom ik daar wel overheen. Het is alsof de Lidl het in de gaten had dat ik niet naar Italië kan gaan deze zomervakantie en daar toch een beetje mee zat want ze hebben deze week Italiaanse producten in de aanbieding. Die ben ik dan ook maar snel gaan inslaan. Op deze manier kan ik toch een beetje van Italië genieten. Wat een luxe "problemen"!


Voor mijn verzameling olie-en azijnflessen heb ik een mooie vergrijsde houten bak gevonden. Zo kan ik mijn verzameling in 1 keer op tafel zetten als ik een salade gemaakt heb. De houten bak heeft wat mij betreft de juiste "look" en mag op het aanrecht staan. Eigenlijk is het een houder voor wijnflessen maar ik heb er een andere stemming aan gegeven.De foto's van Thailand heb ik gekopieerd van internet en zijn niet van mij. Mijn eigen foto's laat ik bij het reisverslag zien. Ik wens iedereen een fijne zomervakantie, waar dat ook mag zijn. Geniet ervan!

Groeten, Margo
3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk vooruitzicht, Margo! Na ook meerdere jaren naar Italië te zijn geweest, is dat inmiddels ook wel weer een tijd geleden. Onze rondreizen door Spanje en Amerika waren zo mooi, dat de liefde voor Italië niet meer zo prominent aanwezig is. Er zijn in de wereld gewoonweg nog veel meer landen, waar je een geweldige tijd door kunt brengen. Dus heb er maar vertrouwen in dat het helemaal goed komt! Mocht je geen blog meer plaatsen voor vertrek, dan wens ik jullie een hele fijne vakantie...dat het maar een prachtige ervaring voor jullie mag worden!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn inderdaad mooie vooruitzichten , Thailand is prachtig !
  Ik wens jullie de mooiste vakantie toe , het aftellen kan beginnen.
  Ik kijk al uit naar jouw reisverslag .
  Mooie bak trouwens .
  Groetjes ,christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh echt heel erg leuk Margo, ik zou er ook heel veel zin in hebben hoor. Ik ben wel een keer in Maleisië geweest, dat was ook heel erg mooi. Geniet van de voorpret!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen