Sfeer

Sfeer

dinsdag 24 maart 2015

Binnen en buiten

Afgelopen week was een heerlijke week met goed nieuws op werkgebied. Na een tijdje zonder werk te zijn geweest heb ik een nieuwe baan gevonden. Per 1 mei ga ik bij mijn nieuwe werkgever aan de slag maar tot die tijd geniet ik nog even van de vrije tijd. Met interieurstyling als passie is er altijd wel iets te doen. Bij de kringloopwinkel heb ik een mooie houten wandkandelaar en 2 lampen gevonden. Die moet ik natuurlijk wel nog even bewerken en naar mijn zin maken. Het resultaat zal ik in een volgende post laten zien.
Via facebook zag ik een bericht van Huize Vizzini voorbijkomen met leuke kleine potjes waar je bijvoorbeeld lepeltjes en/of vorkjes in kan bewaren. Ik dacht meteen bestellen!!! Zo'n stoer potje past goed bij mijn zilveren lepeltjes. Het potje van Huize Vizzini was net iets te groot voor mijn lepeltjes maar ik ga het potje gebruiken als bestekpotje voor het grotere bestek tijdens verjaardagsfeestjes. Ik maak meestal een soort van buffettafel waar ik eten, borden etc... op plaats. Dan staat dit potje gevuld met bestek wel gezellig.
Zaterdag was ik met mijn man bij Woonland in Maurik en daar kwam ik een kleiner potje tegen waar de lepeltjes wel in passen en zo heb ik dan een setje van 2 potjes voor mijn bestek. Wat zijn ze gaaf hé.




Op weg naar huis van Woonland zag ik op de ANWB-borden opeens de plaatsnaam Ochten staan, de plaats waar Seizoen en Stijl gevestigd is. We hebben toen maar even een tussenstop gemaakt op weg naar huis. Wat een prachtige sfeervolle winkel is dit toch. Ik heb er een mooie toef en een houder gekocht. Voor de aangeboden koffie hadden we helaas geen tijd meer, Een volgende keer moet ik toch meer tijd inplannen voor een bezoekje.





Nu het zonnetje steeds meer kracht krijgt en ook weer wat vaker schijnt ben ik regelmatig buiten te vinden. Heerlijk buiten in de loungeset een kopje thee drinken en een boekje lezen of een beetje aanrommelen in de tuin. Er is altijd wel wat te doen. Ik heb een paar sfeerfoto's gemaakt van hoekjes in onze tuin. Het eerste engeltje heb ik op één van onze vakanties in de Provence gekocht, het tweede bij de Intratuin en de kippen zijn volgens mij van de Action. De grote denne-appels heb ik gesprokkeld in Toscane. Ik ben een echte verzamelaar van alles wat de natuur ons geeft en kan zulke schatten niet laten liggen.





Aan de planten in de tuin kan je goed zien dat de lente begonnen is. De Hedera zit vol met knoppen die blauw/zwart kleuren. Wat een prachtig gezicht is dat. Heerlijk, die ontwakende natuur na weer een lange winter. 


Met de aankoop bij Woonland is de restyling van de woonkamer klaar. Zaterdag gaan we onze bestelling ophalen en dan ga ik proberen de sfeer van de woonkamer op foto's vast te leggen. Ik hoop dat het lukt. In de volgende post meer hierover. Misschien ook wel meer over het projectje waar ik nu mee bezig ben in huis. Ik ben weer druk in de weer met (blok)kwasten en verf......... en vanavond een leuke paasworkshop. Tot de volgende keer.


12 opmerkingen:

  1. Zo heb je toch weer onverwacht een aantal mooie dingen in je huis.
    En als het kan moet je idd buiten gaan zitten, want de komende dagen krijg je weer regen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk dat je in de wetenschap bent dat je in mei kunt beginnen in een nieuwe baan. Dan zijn de vrije dagen nog fijner!
    Ja, dit is een heerlijk seizoen, je kunt zoveel binnen en buiten klussen. Hier staan ook alle potten weer vol viooltjes, de olijfbomen staan weer buiten en er wordt heen en weer geschoven met van alles en nog wat!
    Veel plezier!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met je nieuwe baan, Margo...ik hoop dat je daar met veel plezier gaat werken. Tegenwoordig is het niet vanzelfsprekend meer om werk te hebben, we horen het veel om ons heen dat mensen ontslagen worden.

    Mooie aankopen heb je gedaan. Woonland is mij inderdaad wel bekend ;-). De potjes zijn erg leuk, ze staan super zo.

    Ik verlang zo naar de lente! Heerlijk dat alles nu uitloopt en het volgende week ook 's avonds langer licht is.

    Veel plezier vanavond! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De potjes passen precies bij elkaar. Wat leuk dat je hier onze naam noemt. Bedankt. Seizoen en stijl...tja daar stond ik laatst op een maandag voor de deur. En ja hoor...op maandag zitten ze dicht. Hihi heb ik wel weer.
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie spulletjes allemaal weer! Volgens mij heb ik zaterdag dezelfde houten bak als jij gekocht. Ik heb hem helemaal afgeschuurd en vergrijsd, ik vond hem zo geel. Had jij dat ook? Was weer gezellig bij je en ben benieuwd naar de woonkamer!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van harte met je baan.......
    En wat een leuke aankopen heb je gedaan.....vind je potjes leuk......maar ben ook helemaal weg van je lepeltjes.

    Fijne avond

    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk he zo'n klein houten potje, bij mij staan er ook met een verjaardag de lepeltjes in 😉
    Je hebt weer mooie winkels opgezocht, als wij daar in de buurt zijn gaan we daar ook altid even buurten, onze bank komt van Woonland vandaan. Ben benieuwd naar jou nieuwe aanschaf, zal best ook wel heel mooi zijn!

    Fijne avond nog,
    Liefs, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk die potjes zo als set. Gezellig zo'n woonshopdag, heerlijk de sfeer opsnuiven en helemaal leuk als je dan met nieuwe aanwinsten naar huis gaat.
    Gefeliciteerd met je nieuwe baan en succes met de klussen in huis nog verder!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ohhh, wat zijn die potjes mooi.
    Leuk dat je eentje vond die er echt mooi bij past.
    Ook gefeliciteerd met je nieuwe job. Het is te hopen dat je nog een beetje kan genieten van de tuin vooraleer je begint te werken.
    Groetjes
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Proficiat met je nieuwe baan...Amphia ziekenhuis, dat is hier niet zo ver vandaan.
    Je potjes zijn leuk...mooi groepje zo.
    Alvast een fijn Weekend.
    .
    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuke potjes, en je schaal met de kaarsen en kandelaren vind ik ook mooi!
    Margo de ontbijt info staat onder aan de site bij de B&B info.
    Misschien moet ik het nog wat duidelijker vermelden.
    Succes met je nieuwe baan!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat was vast een heerlijke dag!
    Mooie aanwinsten heb je erbij!
    Groetjes, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen