Sfeer

Sfeer

vrijdag 13 maart 2015

"Nieuwe" krukjes, loogbeits en paastakken

Ik zie dat ik weer een paar nieuwe volgers heb en heet jullie van harte welkom bij Casa di Narda.

Afgelopen week ben ik druk in de weer geweest met krukjes die ik bij de plaatselijke kringloopwinkel gevonden heb en ik ben heel tevreden met het resultaat.


Zo heb ik het krukje (dit is 1 van een set van 3) natuurlijk niet gekocht. Op de onderstaande foto is de complete set te zien zoals ik deze bij de kringloop gevonden heb. Gelukkig was het weer afgelopen weekend prima en kon ik buiten aan de slag met de remover van Painting the Past.

Na een eerste laag remover heb ik nog een tweede laag aangebracht omdat de loogbeits er niet in  één keer helemaal af ging. Daarna heb ik met een beitel en een hamer de krukjes bewerkt voor een oude look. Helaas bleek de zitplank niet van massief hout te zijn maar uit een fineerlaag. Dat was even een kleine tegenvaller. Ik heb de krukjes in de loogbeits Oude Eik van Esatto gezet. De kleur van de poten, die wel van massief hout waren, droogde prachtig op maar de zitplank vond ik tegenvallen, waarschijnlijk omdat het fineer was.  De plank heb daarna nog ingesmeerd met was van Painting the Past in de kleur Carbon en een bruine antiek was. Gelukkig kreeg de zitplank zo toch de look die ik in gedachte had.

In mijn vorige post schreef ik al dat ik een bezoekje ging brengen aan Esatto. Samen met mijn man ging ik in het weekend richting Rijnsburg om de ossenoogspiegel van Hoffz, die ik via Esatto besteld had, op te halen. Wat een heerlijke winkel is het toch. De kennis en het enthousiasme van Carla is fantastisch. We hebben samen door de winkel en de loods gedwaald en wat heb ik genoten van alle prachtige spullen. Aan onze gespreksstof kwam geen einde. Maar ja wat wil je als je iemand ontmoet met dezelfde passie. En dan ga je natuurlijk ook niet met lege handen naar huis. Even de voorraad loogbeits etc..... aanvullen. Gelukkig zijn deze in kleine hoeveelheden te koop voor de kleine projectjes thuis. Verf en loogbeits is via de webshop van Esatto te bestellen. Via deze link  Klik hier kom je op de internetsite van Esatto terecht en geniet van de prachtige sfeerimpressies van de winkel. In deze winkel doe ik zoveel inspiratie op.......... Jammer dat ik maar 1 huis heb.

De ossenoogspiegel heeft dezelfde dag nog een plekje boven onze haard gekregen. Mijn man was zo lief om dit direct na thuiskomst te doen. Op de foto vind ik de kleur verf op de muur niet goed tot zijn recht komen. Dit is de kleur Elefante van Carte Colori. Ik moet toch maar eens een workshop fotografie gaan volgen.

Ook de houten lepel op de onderstaande foto heb ik nog meegenomen. Staat zo gezellig bij het keukenrekje.


Onze buren waren druk in de weer met het snoeien van de bomen in de tuin en de buurvrouw gaf mij deze paastakken die ik in een betonnen vaas gezet heb. Dank je Buuv! 


Het zonnetje schijnt hier vandaag en daar ga ik nu van genieten. Fijn weekend allemaal.

21 opmerkingen:

  1. Wow de krukjes zijn erg mooi geworden. Leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van een degelijk krukje heb jij nu een stoer exemplaar gemaakt. Jammer dat de bovenkant fineer was, dat zou je bij deze krukjes niet verwachten. Gelukkig is het je toch goed gelukt om de bovenlaag naar wens te krijgen.

    Wij zijn een hele tijd terug bij Esatto geweest en ik herken je verhaal helemaal. Carla is zo enthousiast, ik kan het mij niet voorstellen dat je het bij haar voor elkaar krijgt om binnen enkele minuten weer buiten te staan hihi. De winkel is ook zó mooi! Een mooie aankoop heb je gedaan, het hangt er prachtig.

    Fijn weekend en liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Margo wat heb je weer een gezellige sfeervolle foto's gemaakt. Ik ben helemaal weg van je keukenrekje. Daar ben ik al heel lang naar op zoek. Mag ik vragen waar je hem gekocht hebt?
    Lieve groet Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anneke,
      Ons keukenrekje hebben we zelf gemaakt. Het idee en ontwerp is van mij, de uitvoering van mijn man. We hebben een plank bij de bouwmarkt gekocht, de haken zijn van Hoffz. Mijn man en ik vonden ze beiden direct gaaf. Ik heb ze gekocht bij de Potstal. De afwerking is met loogbeits van, ja je raadt het al, Esatto.
      Groet, Margo

      Verwijderen
  4. Ik dacht dat ik me al aangemeld had als volger,mMaar door de drukte van de laatste tijd is dat er bij ingeschoten.
    Nu meteen aangemeld. En ik ga even verder lezen.
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij zijn van het najaar bij Esatto geweest, prachtige zaak, en Carla is heel aardig.
    Mooie spiegel heb je gekocht.
    Jammer van het fineer op je krukje, maar het is toch goed gekomen
    Fijn Weekend.

    Groetjes,
    Inge, my choice.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je osseoog is prachtig! Je krukje is goed gelukt.
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De krukjes zijn mooi geworden Margo. Heb ze hier ook staan en helemaal naar mijn zin kunnen maken. Kreeg van de week zelfs nog van iemand een krukje met de mededeling jij weet hier wel iets van te maken, hoe leuk is dat ! De ossenoogspiegel vind ik prachtig!!!
    Groetjes, Corine van de Pas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jouw krukje vond ik heel goed gelukt. Ik zag dat jij de paste wax had gebruikt en dat bracht mij ook op het idee om het ook te gebruiken toen de loogbeits niet het gewenste effect had op de zitplank. Dus bedankt voor je beschrijving.

      Verwijderen
  8. Mooi geworden je krukjes, heerlijk om zo bezig te zijn..je foto's zijn er mooi en sfeervol.
    Fijn weekend! Succes met de werkontwikkelingen!
    Groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi zijn je krukjes geworden...heerlijk om zo bezig te zijn! Hier gaat ook regelmatig de essato beitsfles open.
    Mooie sfeervolle foto's!
    Fijn weekend, groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Weer een geslaagd project zie ik, ze zijn goed gelukt! Je hoffz spiegel is super, hij hangt daar mooi zo boven je schouw. Zelf kom ik ook graag bij Carla in de winkel, er is zo'n geweldige sfeer!
    Fijn weekend hoor, hopelijk blijft de zon nog een poosje.
    Liefs, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi je krukjes en hoe leuk dat je bij Carla was!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een gezellig blog Margo, mooie foto's en weer heerlijk creatief bezig geweest, het wandrekje met de mooie HOFZZ haken vind ik net een schilderij-:)
    Je spiegel heeft een prachtig plekje
    Lieve groet Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat gezellig...
    Leuk gedaan de krukjes!
    Bezoekje aan Essato staat nog steeds in de planning, voor mij helaas niet naast de deur jammee genoeg.

    Gr Laura


    (hetlandelijkgebeuren.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk dat jij je krukje nu ook zo mooi oud hebt gemaakt. Volgens mij op dezelfde manier zoals ik in de DIY voor doe. Wat een leuk eindresultaat.

    groet
    Miranda (Onder de Beuk)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ondanks de fineer heb je er toch een leuk krukje van gemaakt. Goed gelukt!
    Mooie spiegel!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dank je wel voor de tip ik zal het rekje zo aan mijn man laten zien. Op de een of andere manier krijg ik je maar niet ik mijn leeslijst. Fijn weekend liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Had je niets gezegd over de fineer , ik had het niet gemerkt, het is heel mooi gelukt .
    Ik moet echt eens de loogbeits aanschaffen , het lijkt mij een fantastisch product.
    En heel mooi , het osseoog.
    Ik zal eens een uitstapje moeten maken deze zomer naar essatto , ik hoor alleen maar veel lof.
    Fijne weekend
    Groetjes christel ,Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Je krukje is heel mooi geworden hoor, ondanks de fineer. En het ossenoog is echt prachtig. Essato lijkt me een hele mooie winkel ook. Ik zou er graag een keer naar toe gaan om te snuffelen tussen alle mooie spullen. Je eerdere behandelde tafeltjes zijn trouwens ook heel mooi geworden met de loogbeits.

    groetjes Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik kom toevallig op jouw mooie blog terecht. Ik las dat jouw tweede doopnaam Leonarda is. Dat is ook mijn tweede doopnaam :))
    Ik heb me bij jouw aangemeld!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen