Sfeer

Sfeer

vrijdag 3 april 2015

Een blik in de woonkamer van Casa di Narda

In deze post wil ik jullie meenemen door de woonkamer van Casa di Narda. Na het verven van de muren (70 m2!!) en wat kleine aanpassingen zo hier en daar vond ik de woonkamer eindelijk toonbaar voor mijn blog. Ik start aan de achterkant van het huis waar de zitkamer zich bevind. Op de vensterbank aan de tuinkant, achter de zitbank, staan twee bewerkte vazen, twee kandelaars en een lamp.

De muren zijn met krijtverf geverfd in de kleur Elefante van Carte Colori. De kleur is samen met de dames van woonwinkel Willemien en Corneel in Ridderkerk uitgezocht en deze heeft heel goed uitgepakt vind ik zelf. De kleur Elefante past goed bij de zitbanken en de gordijnen van de eetkamer. Deze hebben een leverkleur waardoor de populaire grijstinten niet bij de inrichting passen. Gelukkig zijn er ook tinten, zoals de Elefante, die zowel een bruine zweem (overdag) als een grijze zweem ('s avonds) hebben. Carte Colori heeft, behalve de populaire grijze kleuren, ook prachtige andere kleuren in haar assortiment.
Tegen de wand, achter één van de zitbanken staan 2 teakhouten kasten en op de muur is de kleur Elefante te zien. Blijft toch ook wel raar dat de kleur met het veranderen van de lichtinval van bruin naar grijsachtig kan veranderen. Daardoor kan je dus zien hoe belangrijk lichtinval voor een kleurtint is en dat een kleur per huis anders kan uitpakken. Ik maak zelf altijd een kleurstaal (met verf uit de proefpotjes) om te testen hoe een kleur bij mij in huis uitpakt.


Hieronder is de opstelling van de zitbanken en de fauteuil. De bewoners van Casa di Narda houden van lekker hangen op de bank en een filmpje kijken.






Naast de haard staat de aankoop van Woonland. Dit is een nieuwe site-table waarop onze tv staat en op een lager plankje de rest van de (muziek)installatie. Ik vind het niet erg dat de tv altijd in het zicht staat omdat het een item is dat bij ons dagelijks leven hoort. Ook de geluidsinstallatie hebben wij niet achter een deurtje verstopt omdat zo'n deurtje ons dan altijd in de weg zit. Wij houden van mooi maar ook handig en leefbaar. Het krukje van de vorige post heeft een plekje naast één van de zitbanken gekregen.


Aan de zijkant van de woonkamer is een doorgang naar de tuinkamer die dient als eetkamer. Hier staat een grote teakhouten tafel met heerlijke stoelen voor dinertjes met familie en/of vrienden.


Boven de tafel hangt deze mooie kroonluchter en aan de muur is een wandornament opgehangen dat via de webshop  Landelijk en Sober Wonen  gekocht is. Op 30 mei is er een open dag bij Landelijke en Sober Wonen die ik zeker ga bezoeken. Het is altijd gezellig bij Carola, de eigenaresse van de webshop en het is heerlijk om alle fraaie items in het echt te kunnen zien en aanraken.



Naast de grote witte kast staat een stoel die door mij opgeknapt is. Deze stoel is een erfstuk uit de familie van mijn man.  De stof waarmee de stoel bekleed is, is hetzelfde als de stof van de gordijnen in de tuinkamer. Zo vormt het een mooi geheel.




Als je vanuit de hal in de woonkamer binnenkomt dan zie je direct de tafel die bij de keuken staat. De stoelen zijn in een witte kleur bij Ikea gekocht maar afgelopen zomer heb ik ze in de kalkverf gezet (P&O Cold Lava) en deze kleur bevalt mij heel wat beter. De grenen tafel was al een poosje niet meer zo fraai. Om de tafel weer op te knappen is deze helemaal kaal geschuurd en ingesmeerd met loogbeits van Esatto. Het blad heeft ter bescherming nog een laag matte lak gekregen.



De keuken is aan de voorkant van Casa di Narda. Daardoor had ik, in de afgelopen jaren, tijdens het koken zicht op de kinderen als deze aan het buitenspelen waren. Ondanks dat deze periode alweer een poosje voorbij is vind ik het nog steeds prettig om naar buiten te kunnen kijken en mensen voorbij te zien lopen. Vaak zie ik nu de kinderen van onze buren buitenspelen, de kinderen van de buren zijn nu in dezelfde leeftijd als die van mijn kinderen toen ze in Casa di Narda kwamen wonen.
Helaas is de look van de keuken niet echt landelijke te noemen maar wel in mooie grijstinten. Ik ben nog steeds aan het verzinnen hoe ik het voor elkaar kan krijgen de look te veranderen naar stoer landelijk zonder een mega grote investering te doen. Als jullie tips voor mij hebben dan zijn die van harte welkom. Mijn wensen zijn:
stoere landelijke uitstraling, afzuigkap in schouw verwerkt, nieuwe afzuigkap die makkelijker schoon te houden is.  Ik wil nooit meer een afzuigkap van geborsteld roestvrij staal. Dat vind ik zo lastig schoon te houden!!!!!
De basis van de keuken vind ik goed, alleen de uitstraling niet. Het granieten blad vind ik nog steeds mooi en moet blijven.





Het keukenrekje is het meest landelijke item van de hele keuken. Het ontwerp is van mijzelf en de uitvoering is door mijn man gedaan. Bij één van mijn woonshopping dagen heb ik bij de woonwinkel de Potstal prachtige haken van Hoffz gekocht en deze zijn op het keukenrekje gemonteerd. Ook voor het keukenrekje heb ik de loogbeits (Oude Eik) van Esatto gebruikt om het hout een mooie vergrijsde kleur te geven.

Dan zijn we aangekomen bij het einde van de rondleiding door mijn woonkamer. Ik hoop dat het een aangename tour was en dat ik jullie een volgende keer weer welkom mag heten in Casa di Narda. Een volgend project is namelijk alweer "under construction". Hierover natuurlijk meer in een volgende post.

Ik wens jullie een fijn paasweekend en tot de volgende keer.
Groet, Margo



21 opmerkingen:

  1. Nou leuk, hoor, om je huis te zien.
    Erg gezellig en cosy!
    Wellicht zouden andere deurtjes in je keuken al een groot verschil uitmaken. Die hoeven niet te duur te zijn en het aanzien van je keuken is dan totaal anders.
    Fijne paasdagen,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk rondje door je huis, ziet er erg leuk uit.
    En die keuken...och...daar verzin jij weer wel wat op...ik vindt het niet storend...de basis is goed.
    Fijne Dagen.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De rondleiding is mij prima bevallen, de kleur op de wand is erg mooi. Ik vind een kleur tussen grijs en bruin in zelf ook heel mooi, het hoeft niet allemaal grijs te zijn om een sfeervol huis te hebben. Zoals Janny zegt kunnen andere kastdeurtjes een groot verschil maken, je hebt een handige man dus wie weet kan hij daar zelf in bijdragen. Andere grepen er op en je hebt een metamorfose.

    Ik ben benieuwd naar het volgende project.

    Ik wens je een heel fijn paasweekend. Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Margo, wat leuk dat je de open dag noemde in je blog! Ik vind het ook erg leuk als je komt. Iedereen is natuurlijk welkom! Ik zag dat je verfklus af was, het waren een aantal muren om te doen maar het resultaat is mooi. Daar doen we het voor! Het ornament met de lelie komt er mooi op uit. En wat betreft je afzuigkap, kan je daar geen schouw omheen bouwen? Ik weet niet of dat kan met de afzuigkap die je nu hebt.
    Fijne paasdagen en tot de 30 mei!
    Groetjes Carola

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind ook dat een tv in de woonkamer hoort ... dat is gewoon een deel van ons dagelijks leven ... wat een prachtige kleur heb jij op je muren staan , héél mooi gekozen !!! En wat een supersfeervolle eetkamer , die nodigt gewoon uit voor familie-feestje :-))
    Ik vind dit echt een héél mooie binnenkijker supergezellig bij jullie denk ...

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een mooie rondleiding, het ziet er sfeervol uit. Ook hier is de TV zichtbaar aanwezig maar is zoals je zegt onderdeel van ons dagelijks leven evenals de geluidsinstallatie en ik vind het niet storend. Fijne paasdagen !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Groetjes, Corine van de Pas

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gezellig een rondje door jullie huis. De kleur op de muur is prachtig. Jullie hebben het gezellig thuis!
    Liefs Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk....rondje huis.....Je hebt het heel sfeervol en gezellig ingericht! Ik had eerst de tv altijd op een kastje, dan weer een tafeltje enz...staan. Omdat wij een kleine woonkamer hebben was deze altijd heel erg aanwezig :(( Hier word ook best veel tv gekeken....maar staat nu netjes in een kast :))
    Mooi kleur op de muren en wat betreft de keuken...ik denk dat als er andere grepen op de kastjes zitten het er al heel anders uitziet. Je hebt al veel tips gekregen...dus ben benieuwd hoe je hem gaat veranderen.

    Fijne paasdagen.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wow wat een geweldige rondleiding super de kleuren van de muren en verliefd op het bankje met plaid en toefje en ooo wat mooi het keukenrekje op deze achtergrond helemaal super!
    Fijne Paasdagen,
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuke binnenkijker.....heerlijke sfeer heb je in huis.
    De kleur van de muren is prachtig.

    groet, Laura

    (hetlandelijkgebeuren.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk om eens door jouw huis heen te lopen.
    Mooie kleur, en soms heb je maar kleine aanpassingen nodig om een keuken een andere uitstraling te geven.
    Ik denk dat andere greepjes al een hele verandering zouden zijn, en een mooie kleur....

    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk zo'n rondje door je huis! Ook hier staat de keuken hoog op de prioriteitenlijst (is nog van de vorige bewoners), wie weet geef ik daarna ook een mini-rondleiding :)

    Gezellige paasdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk zo'n rondleiding door je huis. Echt een gezellig huis. En de kléur van de muur ben ik ook weg van. Het probleem van de kéuken ken ik ik wil ook heel graag mijn keuken een metamorfose geven. Dus ik kijk met belangstelling wat je gaat doen.
    Een fijn weekend, liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooie binnenkijker!
    De keuken zal er met wat aanpassingen vast weer mooi bij passen!
    Fijne paasdagen.
    Liefs, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooie kleur op de muren.
    De basis van je keuken is goed inderdaad, mooi aanrechtblad. Mooie koof maken en de stalen afzuigkap weg, keukenkastjes kun je verven, misschien is het leuk er wat groeven in te laten frezen, zodat ze niet zo glad meer zijn en natuurlijk andere grepen. De wanden kun je ook verven of met betonlookverf dat is ook gaaf. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden, maar je kunt hier echt wel wat van maken hoor.
    Fijn paasweekend!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een ontzettend leuk en gezellig huis heb je. Heel,sfeervol. Ik vind het zelfgemaakte keukenrek erg leuk.
    Fijn weekend. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat is nog eens leuk zo'n rondleiding in de woonkamer .De kleur op de muur is echt wel mooi , het ornament aan de muur past er volledig bij .
    Ik vind jouw stoelen ook zo mooi en de luster ....
    Ook ik , wil mijn keuken een andere look geven , ben dus heel benieuwd wat anderen erover zeggen . Leuk idee , dat van Monica , om er groeven in te maken .
    Nog een fijn paasweekend
    Groetjes
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hallo Margo, via, via kom ik bij je binnen vallen:) wat leuk om gelijk een rondleiding door je huis te krijgen!
    Het ziet er allemaal heel sfeervol uit, mooie kleuren heb je gebruikt!
    Je lekkere zithoek, heel gezellig en dan de eettafel, heerlijk om met mensen samen hier te eten.
    Ik ga je volgen! Je bent welkom op mijn blog.

    Lieve groet, Eefie
    whats-inaday.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Meine Liebe,
    ich wünschte, ich könnte mit dir über den Blumenmarkt gehen und mich an den vielen Blumen satt sehen!! :) Bei uns in Österreich sind sie wirklich oft sehr teuer.

    Ganz liebe Grüße!
    Nora

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Margot,

    Bedankt voor je reacties op mijn blog. Ik heb even je verfkleuren zitten bekijken. Ze zijn mooi. Ik vind het toch zo lastig. Ik heb gisterenavond nog maar een deel van de schouw in de verf gezet. Daar staat de zon op. Ik heb wel kalkverf gebuikt. Heb jij krijtverf gebruikt? Ik heb het ook op een houten latje gesmeerd, dan pakt de kleur weer heel anders uit.
    Ik heb de proefpotjes ook bij Willemien en Corneel vandaan....
    Misschien ga ik het weekeind nog wat kleuren halen, dan wat dichter bij huis.....

    Groetjes Inge, de knotwilg

    p.s. Ik ga je volgen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen