Sfeer

Sfeer

zaterdag 25 april 2015

Lente/zomerkrans

Voor de paasdagen was ik met vriendinnen naar een workshop waar we een mooie paaskrans gemaakt hadden. De paasdagen zijn alweer een poosje voorbij en de bolletjes op de krans waren verdord. Ook de kwarteleitjes op de krans deden me te veel aan pasen denken. Tijd om de krans weg te gooien maar ik kreeg opeens een ander idee. Nu er steeds meer mooie en warmere dagen zijn dacht ik opeens aan het strand en schelpen. Ik heb de paaskrans opnieuw gemaakt maar dan met schelpen. Het toeval wil dat ik ooit al een keer twee zakjes met schelpen gekocht had bij de Action en daar nog nooit iets mee gedaan had. Ik kon dus direct aan de slag gaan met de paaskrans en ik vind het eindresultaat goed geslaagd!

Op de foto hieronder zie je de paaskrans die wij tijdens de workshop gemaakt hadden met bolletjes en kwarteleitjes.


Bij de workshop mochten we een gekleurd vaasje uitkiezen voor in het midden van de krans. Persoonlijk ben ik niet zo dol op gekleurde vaasjes maar rond de paasdagen had ik geen tijd om er een ander vaasje voor te kopen of het te bewerken. Nu ik echter de krans ging aanpassen heb ik het vaasje ook onderhanden genomen. Ik heb het bewerkt met een laagje muurvuller. Ik gebruik hiervoor altijd de instant filler van de Action. Het was al weer een lange tijd geleden dat ik een vaas bewerkt heb. De muurvuller breng ik met mijn handen aan op de vaas. Ik trek wel altijd van die dunne strakke handschoenen aan en dan lekker kliederen. De muurvuller op het vaasje heb ik een dag laten drogen om goed uit te harden.


Ondertussen ben ik met de krans verder gegaan. Ik heb de bolletjes en kwarteleitjes van de krans verwijderd. De veertjes en takjes heb ik laten zitten. Met een lijmpistool heb ik de schelpen op de krans geplakt. Als je met een lijmpistool werkt moet je je even goed concentreren want als de hete lijm op je vingers terecht komt heb je kans op een brandblaar en dat is erg pijnlijk. Voordat ik de schelpen vastgeplakt heb heb ik ze over de krans verdeeld om een mooie verdeling te krijgen. De schelpen in het pakje waren namelijk verschillend van grootte en kleur. 

Een dag later ben ik verder gegaan met het vaasje dat ik bewerkt had met muurvuller. Ik heb het vaasje geverfd met hobbyverf van de Wibra in de kleur zwart. Op de nog natte laag verf van het vaasje heb ik, door een zeefje, een laagje bloem gestrooid en laten drogen. De kleur van het vaasje is poederachtig grijs geworden. In het vaasje heb ik een zwarte/antracietgrijze kaars geplaatst en het touw er weer omheen gedaan. Lekker stoer vind ik.


Samen met de schelpenkrans vormt het nu weer een mooi geheel en kan het weer een poosje op de tafel in de eetkamer blijven staan.


Verder ben ik deze week nog druk geweest met 2 lampenvoeten die ik bij de kringloopwinkel gevonden heb. Echte pareltjes die er straks weer super uitzien. Ik ben bijna klaar met het opknappen. Het resultaat zal ik in mijn volgende post laten zien.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend en een gezellige koningsdag.

Groet, Margo

10 opmerkingen:

 1. Het is maar goed dat je de krans niet weg hebt gedaan, want de zomer moet nog komen dus de krans kan nog maanden mee!

  Fijn (konings)weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo heeft je krans weer een tweede leven...mooi zo met die schelpen, daar kun je lang van genieten.
  Fijn Weekend.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo kun je een krans weer veranderen en helemaal naar je zin maken, heel mooi met de schelpen erin.
  Leuk om te werken met muurvuller, altijd met een mooi effect.
  Ik ben benieuwd naar je lampenvoeten.

  Fijne Koningsdag en lieve groet, Eefie
  whats-inaday.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoor je hebt de krans zo aangepast aan het seizoen en hij kan weer even stralen op de tafel.
  Je vaasje is ook leuk geworden, ik ben benieuwd naar de lampen!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke blog heb je.
  Ga je gelijk nu volgen ;-)
  Mooi is je vaasje geworden.
  En je krans is ook erg mooi.
  Je bent ook een lekkere creabea..

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi jouw krans , heb je mooi gerestyled .
  Zou ook mooi zijn met de schelpjes in de badkamer .
  Fijne dag nog
  groetjes
  Christel , garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig gemaakt hoor je gaat al de zomersfeer in ;-) ... en je vaasje past er nu beter bij .... geniet lekker van je mooie creaties ...fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo zie je maar dat je nooit iets moet weggooien......
  Je vaasje is ook mooi geworden.

  liefs, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk hoor zo is een krans het hele jaar door in. En een leuk idee dát vaasje
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen