Sfeer

Sfeer

zondag 17 mei 2015

Buitenleven

In ons dorp is op de vrijmarkt van Koningsdag altijd een stand met buitenplanten te vinden. Daar heb ik op deze dag een aantal éénjarigen gekocht. Omdat ik op de fiets was kon ik er minder meenemen dat ik eigenlijk wilde. Thuisgekomen heb ik ze in de achtertuin neergezet omdat ik geen potgrond meer had. Daarna sloeg het weer om en was het niet echt lekker om buiten aan de slag te gaan. Afgelopen weekend was het lekker weer en ben ik samen met mijn man in de tuin aan de slag gegaan. Heerlijk om weer buiten bezig te zijn. Ik ben een echt zomermens en ben dan ook het liefst buiten. Samen hebben we de lege potten met planten gevuld. Voor onze voortuin heb ik nieuwe manden gekocht. De grootste staat op een tuintafeltje, dat wij tijdens een vakantie in de Provence gekocht hebben. Vraag niet hoe alles wat we daar gekocht hebben in de auto paste, maar het is gelukt alles mee naar huis te krijgen. Op de 2 stoeltjes die ernaast staan heb ik de manden met lavendel gevuld.Onder de tafel ligt nog een krans waarin een mandje met viooltjes hangt. De viooltjes ga ik binnenkort vervangen door andere zomerbloeiers. Viooltjes zijn de eerste plantjes die weer wat kleur aan de tuin geven en ik kan dan ook altijd met moeite afscheid nemen van deze bloeier. Echter na de regenbuien en hevige storm van de afgelopen week zien ze er opeens een beetje verfomfaaid uit. Tijd voor iets nieuws!


Aan de rand van de voortuin staan tussen de Liquidambers een aantal Annabellen. De twee Liquidambers in onze tuin zijn leibomen. Helaas duurt het altijd lang voordat er weer nieuw blad aan de bomen komt, maar als de bomen uitlopen hebben ze prachtig blad. In de herfst krijgt het blad een rode kleur. De Annabellen hebben weer mooi blad gekregen maar nog geen bloemen. Gelukkig maar want met de storm van afgelopen dinsdag waren die vast omgewaaid.


Omdat wij een luifel boven de voordeur hebben plaats ik er geen bloemen of planten meer. Te vaak ben ik de arme planten, die daar stonden, vergeten water te geven en ook via een regenbui kwam er geen water in de potten terecht. Daarom maar andere decoratie die geen water nodig heeft.

 Aan de voordeur heb ik een wortelkrans opgehangen.

De krans met schelpen, die ik in een eerdere post al heb laten zien, heb ik aan de deur van ons tuinhuis opgehangen. Opeens vond ik de decoratie in huis te druk en moest er het een en ander even verplaatst worden of weg. 

De schaal met het potje dat ik een andere look gegeven heb staat ook buiten en heeft een plekje op onze buitentafel gekregen.De lente zet in de tuin nu echt door. De buxus begint uit te lopen en zal over een paar weken weer gesnoeid moeten worden. In de vaste planten zijn de eerste bloemen te zien.


De bloemen van de fuchsia vind ik ook altijd zo mooi.

Zelfs de kleuren van een uitgebloeide tulp hebben hun charme.

En als ik dan met een boek neerplof op de loungebank ruik ik de geur van de seringenboom die nu volop in bloei staat. Het is een seringenboom op stam die 2x per jaar bloeit.

Als ik dit zo opschrijf dan en de foto's zie van mijn tuin dan bedenk ik dat ik een zeer bevoorrecht mens ben. De laatste tijd grijpen mij de beelden van de bootvluchtelingen steeds meer aan en ben ik verbaasd en ook verwonderd over de harde en haast onmenselijke reacties op internet. Het is de Middellandse Zee waar wij over twee maanden onze vakantie gaan vieren waar zoveel anderen de dood vinden. Op zoek naar een beter leven. Wie kan je dat kwalijk nemen? Zou ik zelf ook doen voor mijn gezin als ik bijvoorbeeld in Syrië zou wonen. Dan zocht ik ook een veilige plek voor mijn kinderen. Niemand laat zomaar zijn roots, familie, huis, vrienden, .....zijn leven achter als er niet een heel goede reden voor is. Ik denk dat de meeste mensen een goed leven hadden voordat er oorlog en terreur was. Ik denk hier namelijk wel eens aan als ik heel gelukkig, met iedereen die mij dierbaar is, samen ben. He, dat wilde ik toch even kwijt. 

Na mijn overpeinzing wens ik jullie een fijn weekend en geniet net als ik van het buiten zijn.

Groeten, Margo


11 opmerkingen:

 1. Je bent goed bezig geweest Margo, heerlijk hè om in de tuin bezig te zijn. Net als jij ben ik ook erg graag buiten en daarom geniet ik altijd enorm van mooie dagen tijdens de lente en de zomer. Toevallig heb ik de violen vanavond ook van tafel gehaald, ze zagen er niet mooi meer uit en het groene blad verkleurde naar geel. Maar ze staan er al vanaf oktober, dus ze hebben het uitstekend gedaan.

  Vreselijk inderdaad wat er op de Middelandse zee allemaal gebeurt maar ook hoe hard en gevoelloos daar op wordt gereageerd. Gelukkig weer een paar uitkeringen minder, was een van de reacties op al die bootvluchtingen die de oversteek niet hadden gered. We herdenken de Tweede Wereldoorlog, maar ondertussen worden medewereldburgers totaal aan hun lot overgelaten. We vinden het vaak zo gewoon om in vrijheid te leven, maar dat is het helaas voor heel veel mensen elders ter wereld niet...zij kennen die vrijheid niet eens. Laten we hopen dat de rust in hun land terugkeert en deze verschrikkelijke taferelen voorbij zijn. Maar ik vrees het ergste. Goed dat je er bij stil staat!

  Ik wens je een fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke lente post!:)
  En inderdaad er denken daar veelste weinig over na!
  Fijn weekend!
  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi de foto's van je tuinplanten, zo vrolijk. Daar kun je echt van genieten.
  Inderdaad vreselijk die beelden op tv van bootvluchtelingen op de Middellandse Zee, echt hartverscheurend en hoe onnozel kunnen sommige mensen zijn om de meest vreselijke uitlatingen te doen op internet, onbegrijpelijk :-(

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie sfeerfoto's van je tuin. Jaren geleden hadden wij ook een sering, een witte, in de tuin. daar konden we altijd zo van genieten. Die geur, zalig. Nu zou het niet meer zo passen in onze tuin, anders zou ik er misschien nog wel weer eens zo'n boom aanschaffen.

  Gezellig weekend, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk al dat moois om te zien. Zo in schril contrast met wat er allemaal op zee gebeurt. Ik vind het verschrikkelijk. De wereld is van iedereen.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's van je tuin, en inderdaad een schril contrat met de bootvluchtelingen.
  Zo triest wat daar gebeurt. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bizar eigenlijk, wij zijn gezellig druk met huis en tuin terwijl ter hoogte van vakantiebestemmingen aan de Middellandse zee hele andere dingen spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je blog ziet er leuk uit! Ik ga je volgen, misschien vindt je het leuk om ook bij mij te kijken. Gr. Sfeertje bij meertje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De foto's van je tuin zien er prachtig uit , ik zou er wel wat meer van willen zien .
  Ik ben namelijk ook een tuinliefhebber , en ben ook graag buiten .
  Ik ben het helemaal eens met je overpeinzing , wij hebben het hier inderdaad heel goed .
  Groetjes
  Christel , Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Net je blog ontdekt en wat een leuke dingen heb ik al gezien heb me aangemeld als volger bij je hoor !
  Trap en muur metamorfose is érg mooi gedaan !!

  Groetjes Johanna Elfies Home

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie sfeerfoto's van je tuin. Kan me voorstellen dat je daar graag in vertoeft....

  liefs, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen