Sfeer

Sfeer

zondag 17 mei 2015

Genomineerd


Vorige week ontving ik een berichtje van blogster Anita van de Meidenmuts. In dit bericht vroeg ze mij de laatste post op haar blog te lezen waarin zij mij genomineerd had voor de Leabster Award. Omdat ik geen idee had wat inhield heb ik even gegoogeld en ik las dat met de Leabster Award beginnend bloggers in de gelegenheid gesteld worden zichzelf te presenteren. In de post van Anita zag ik welke vragen zij bedacht had en ik vond het wel leuk om op deze vragen in te gaan.
Cortona, Toscane, Italië 2014

1. Van wie heb je de passie voor interieur geërfd?
In mijn familie ben ik de enige die zo sterk met de passie voor interieur besmet is. De rest vind het al snel goed. Eenmaal het huis ingericht blijft het bij hen meestal jaren hetzelfde. Bij mij is dat niet het geval. Zodra ik bezig ben met een klus, ben ik in mijn hoofd al druk bezig met het volgende dat ik graag wil aanpakken. Mijn hoofd loopt over van ideeën.


2. Ben je volledig tevreden met je huis of heb je nog wensen?
Ik denk dat iemand met een interieur passie nooit helemaal tevreden is. Het kan altijd net even anders. De verandering hoeft niet altijd groot te zijn. Soms bestaat het uit het aanpassen van de decoratie of dingen een ander plekje geven. Op zich ben ik zeker tevreden met het huis dat we hebben, maar nu we alweer 10 jaar op deze plek wonen zou ik toch graag het een en ander willen veranderen. Omdat de veranderingen die ik wil aanbrengen best wel prijzige aanpassingen zijn, staan ze op mijn wensenlijstje en zullen naar gelang onze financiën één voor één uitgevoerd worden. In een eerdere post schreef ik dat ik onze keuken een landelijkere uitstraling wil geven. Mijn man en ik zijn er nog niet uit of we dit door kleine aanpassingen zullen doen of dat we gaan sparen voor een geheel nieuwe keuken. Volgend jaar willen we ook onze badkamer gaan opknappen. Ook dat zal een een aanpassing met een behoorlijk prijskaartje zijn. Een andere wens is een veranda die direct aansluit op de woonkamer. 
De basis van ons huis is goed en we wonen er heel prettig. Ook zonder de veranderingen van mijn wensenlijstje is het heerlijk wonen in ons huis.

3. Verander je vaak in je interieur?
Zitgedeelte van de woonkamer
De afgelopen  4 jaren heb ik naast mijn gezin en werk een HBO studie gevolgd waar al mijn tijd en energie in is gaan zitten. In ons huis is in deze periode niet veel veranderd. In mijn hoofd had ik echter een vat met interieurideeën dat aan het overlopen was. Vorig jaar juli verloor ik mijn baan vanwege een reorganisatie. Deze situatie gaf mij de ruimte om, naast het vinden van een nieuwe baan en het schrijven van een scriptie, de ideeën die ik voor ons huis had te gaan uitvoeren. We zijn begonnen met de hal. Hier heb ik in mijn post de metamorfose van hal/trappengat over geschreven. Ook heb ik heel veel kleine dingen opgepakt zoals de vazen met muurvuller, de houten tafel die ik met loogbeits opgeknapt heb en de stoelen die ik met kalkverf een andere look gegeven heb. Ons huis is in een jaar tijd van stijl veranderd maar ik ben er nog steeds niet klaar mee. Het is zo leuk om steeds iets te veranderen. Soms een grote verandering, soms ook heel klein. Wie mijn blog volgt zal de ideeën die ik nog wil gaan uitvoeren één voor één voorbij zien komen. 


De rode en Engels georiënteerde fase (10-15 jaar geleden!) In het echt was de
kleur rood donkerder.
4. Vinden de andere gezinsleden de woonstijl die jullie hebben mooi?
We vinden de woonstijl van ons huis allemaal mooi. Onze kinderen vinden dat het er in ons huis gezellig uitziet. Mijn oudste dochter wil zelfs met me naar de kringloopwinkel, als ze op zichzelf gaat wonen, om samen met mij meubels uit te zoeken en die mag ik dan vervolgens opknappen. Mama zal zeker helpen maar ze zal ook zelf moeten klussen. Ik vind het heel leuk dat ik haar met het kringloopvirus heb aangestoken. Haar smaak is alleen een beetje industrieëler. We komen er samen wel uit.

5. Omschrijf jezelf eens.
Dat vind ik best lastig. Ik weet niet goed welke kant ik met deze vraag op moet gaan. In de introductie van Casa di Narda heb ik al het een en ander geschreven over mezelf. Ik schrijf over diverse onderwerpen in mijn blog maar voornamelijk over mijn passie voor wonen en interieur. Ik ben al vanaf mijn tienerjaren steeds bezig met de styling van interieur. Toen ik nog thuis woonde heb ik diverse keren mijn kamer helemaal veranderd of ik verplaatste de spullen in onze woonkamer. Mijn moeder werd af en toe een beetje gek van mij. Toen ik eenmaal een eigen stek had kon ik lekker los gaan met verven van muren, decoreren, meubels opknappen etc. Ik hield altijd al van oude/antieke elementen gecombineerd met nieuw en een landelijke stijl. Hoewel ik een modern en strak interieur bij anderen best mooi kan vinden zal ik hier zelf nooit voor kiezen. 
Het kleurgebruik is in de loop der jaren gigantisch veranderd. In mijn eerste appartement zat een schrootjeswand die ik helemaal zalmroze geverfd heb. Daar moet ik nu echt niet meer aan denken. Maar ook toen al koos ik voor een matte uitstraling, dat dan weer wel. 
Ook in het eerste appartement waar ik samen met mijn man in ging wonen was er weer een schrootjeswand die zalmroze geverfd werd. In het huis dat we daarna samen gekocht hebben had de vorige eigenaar ook de kleur zalmroze gebruikt. Niet lang na onze verhuizing zijn we overgegaan op de kleur geel en daarna op de kleur rood. In die periodes allemaal mooi maar nu niet meer. In de 10 jaar dat we nu in ons huis wonen hebben de wanden van de woonkamer de volgende kleuren gehad. In het begin Shaded White (licht grijs) van Farrow and Ball, daarna Smoked Throut van Farrow and Ball en sinds kort Elefante van Carte Colori. 

6. Heb je mensen in je omgeving waar je je passie mee kan delen?
Gelukkig zijn er meer mensen met een passie voor wonen. Dat wil niet zeggen dat deze mensen dan ook allemaal van de landelijke stijl houden. 
Eén vriendin heeft haar huis ingericht in een Engelse landelijke stijl. Hiervoor heeft zij de hulp ingeroepen van een decoratrice uit België. Samen met haar ga ik regelmatig naar woonwinkels in de omgeving of open dagen. 
Een andere vriendin, met een strakkere interieurstijl, vindt de verven die ik in huis gebruikt heb zo'n mooie uitstraling hebben en vraagt regelmatig om advies. Dat vind ik dan ook weer leuk.
Mijn moeder vindt het ook leuk als ik met haar mee denk als ze iets nieuws voor haar interieur wil aanschaffen. Ik heb laatst een lamp voor haar opgeknapt. Besmet met het kringloopvirus had ze een staande houten lamp gekocht maar twijfelde of het wel iets kon worden. Ik neem deze dan mee naar huis en laat de lamp dan pas zien als de metamorfose klaar is. Mijn moeder vindt het, net als vele anderen, heel lastig om vooraf te zien of iets weer mooi kan worden. 

7. Facebook of bloggen?
Voor mijn interieur of ander passies vind ik Facebook minder geschikt. Dan gebruik ik liever mijn blog. In mijn blog kan ik langere berichten schrijven en foto's toevoegen. Kleine berichtjes verstuur ik dan weer met Facebook. Facebook gebruik ik de laatste tijd niet meer zoveel.

8. Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt in je leven?
Als je niet meer zo heel piep jong bent dan zijn er al heel veel bijzondere dingen in je leven gebeurt maar het meest blij ben ik toch wel met de geboorte van onze twee meiden. Elke verjaardag weer denk ik aan de dag dat ik ze voor het eerst in mijn armen kon houden en vertel ik hen ook steeds weer hoe blij ik met hen was (en ben!). Ik ben ook heel dankbaar dat ik 2x mocht meemaken moeder te worden.

9. In wat voor soort huis wonen jullie?
Een eigen huisje bouwen met rommel van de bouwplaatsen. Vinexlocatie in aanbouw
is een paradijs voor kinderen
Wij wonen in een twee-onder-één-kap woning op een grote Vinex-locatie onder de rook van Rotterdam. Ons huis ligt met de tuinkant aan een grote singel. De huizen aan de andere kant van het water staan haaks op deze singel zodat wij zo goed als geen directe inkijk hebben van onze overburen. Onze tuin ligt hoger dan het wandelpad dat langs het water loopt, waardoor wij heerlijk vrij in onze tuin kunnen zitten. We hebben een heerlijk ruim huis. De tuin is, zoals bij veel nieuwbouw woningen, beperkt van omvang. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat wij een druk leven hebben en in de zomer niet al onze vrije tijd aan tuinonderhoud willen besteden. Ook gaan wij graag een aantal weken per jaar op vakantie, vaak in een periode dat de tuin veel onderhoud (sproeien enz....) nodig heeft. Door de beperkte omvang van de tuin vind ik het heerlijk om er in te werken en ervoor te zorgen dat alles picobello uitziet.


Ons huis in aanbouw (en dat van de buurtjes). Aan onze kant nog zonder tuinkamer,
die hebben we later aangebouwd.


10. Waarom ben je begonnen met bloggen?

In een WLS van een aantal jaren geleden zag ik de reportage van Martine van Herpe. In de reportage werd de naam van haar blog genoemd en die ben ik toen gaan lezen. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Ik was zeer geïnspireerd door Martines blog maar zag ook dat zij andere blogs volgde. Die ben ik toen ook gaan lezen en volgen. Ik vond en vind het een heel leuke manier om je passie met anderen te delen. Toen ik klaar was met het schrijven van mijn scriptie durfde ik het aan om zelf te starten met het schrijven van een blog en mijn passies te delen met anderen. Ik heb er nu ook tijd voor en ik vind het heerlijk. Het maakt dat ik nog bewuster bezig ben met de dingen die ik leuk vind.

11. Op welke plek in huis ben je graag en waarom?
Er is niet een bepaalde plek in huis waar ik met meer plezier ben dan op een andere plek. Ik heb de afgelopen jaren voor mijn studie wel heel veel tijd doorgebracht aan het bureau dat op zolder staat. Hier staat een verschrikkelijk uitziende bureaustoel, maar die zit zo lekker!!!!!! Ik heb nog steeds het voornemen om op de markt een lap stof te kopen en er dan een hoes voor te maken maar dat is er nog steeds niet van gekomen. Waarschijnlijk ook omdat ik een hekel heb aan het werken met een naaimachine. Laat mij maar achter een computer zitten en berekeningen in Excel maken. Met de naaimachine heb ik altijd ruzie, die doet nooit wat ik wil.
Vanaf onze verhuizing hebben we een paar jaar moeten wachten op ijs en sneeuw, maar wat hebben we genoten van
het ijs op de singel toen het eindelijk zover was. Met iedereen de sneeuw weggeschoven en een ijsbaan gemaakt.

Ik ben door alle vragen van Anita heen en hoop dat jullie mij hierdoor een beetje beter hebben leren kennen. Dat is in ieder geval het doel van de nominatie. Hierbij nomineer ik de volgende blogster en hoop dat zij naar aanleiding van de nominatie de vragen die ik bedacht heb wil beantwoorden. De blogster die ik nomineer is:

Inge van de blog deknotwilg.blogspot.nl/

Ik heb de volgende vragenlijst voor jou samengesteld:
1. Hoe zag je woonkamer er een jaar of 10 geleden uit?
2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
3. Wat vindt de rest van je familie van het bloggen?
4. Verander je vaak van stijl?
5. In wat voor soort huis woon je?
6. Wat is je grootste miskoop?
7. Op welke prestatie in je leven ben je het meest trots?
8. Ben je helemaal tevreden met je huis?
9: Voor welke persoon heb je bewondering?
10. Wat betekent thuis voor jou?

Ik zou het heel leuk vinden als je de nominatie aanneemt en mijn vragen beantwoordt. Voel je echter niet verplicht om dit te doen. Ik vond het zelf heel leuk om in deze post de vragen van Anita te beantwoorden.

12 opmerkingen:

 1. Margo....het is een hele mooie post geworden!
  Het was echt heel leuk om te lezen en ik wil je bedanken dat je hieraan mee wilde werken!

  Fijne zondag.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat woon je daar mooi, Margo. Wat ik heel herkenbaar vind is je gevoel bij je dochters, ik heb zelf ook twee meiden en vind het een feest om hun moeder te mogen zijn.

  Grappig om te zien hoe interieur zich ontwikkelt. Geel en rood heb ik nooit gehad, ik ben eigenlijk altijd wel in naturelle kleuren gebleven. De meidenkamers waren daar overigens wel een uitzondering op.

  Ik hoop dat we op je blog nog lang van jouw interieurpassie kunnen genieten. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen Margo! Mooie veranderingen in de loop van de jaren; sfeervol!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk , Margo . Leuk om te lezen en te zien , hoe je in de loop der jaren toch van stijl verandert .
  Jullie wonen daar heel mooi .
  Groetjes
  Christel , Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Margot,

  Ik voel me zeer vereerd met de nominatie. Ik ga zo met een smile naar bed, haha....
  Ik ga de vragen beantwoorden hoor, nog niet vanavond, maar op een later moment deze week.
  Ik moet eerst nog eens even op zoek naar oude foto's, als ik deze nog heb.
  Leuk om jouw verhaal te lezen en je foto's te bekijken. Je leert elkaar zo wat beter kennen.

  Wordt vervolgd......

  Groetjes Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg leuk om te lezen Margot!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te zien hoe je in de loop der tijd verandert van smaak he. Ik heb ook een nog zalmroze keuken gehad hahaha.
  Een erg leuke post.

  liefs, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk verhaal Margot. Grappig om te zien hoe je interieur in de loop der jaren is veranderd. Bij mij is dat ook het geval, ik ging van grijs /roze naar blauw en geel, daarna naar donker teak, Riviera Maison, wit, en nu weer naar grijs en vergrijsd. Zo blijven we lekker bezig met onze passie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te lezen Margot. En zo herkenbaar de huiskamer van vroeger. Ik haf ook zalm/biggetjes roze ik de kamer. Jag als ik daar nog an denk.
  Liefs anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk om dit te lezen....
  Fijne Week.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om over jouw interieur en je smaak te lezen, in de loop van de jaren is er veel veranderd, dat ik ook wel herkenbaar.
  Je woont op een prachtige plek waar je lekker kunt genieten.
  Heel leuk om zo meer over je te lezen.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen