Sfeer

Sfeer

dinsdag 2 juni 2015

Allerlei en een bezoekje aan de open dag Landelijke en Sober Wonen

Op dit moment ben ik in huis bezig met allerlei kleine dingen. Bij de kringloopwinkel heb ik weer een aantal leuke spullen gekocht en die krijgen  één voor één door mij een anderen look. Soms is dat ook helemaal niet nodig. Vorige week vond ik mooie houten onderzetters bij de plaatselijke kringloopwinkel die ik zonder "behandeling" in gebruik heb genomen. Daar hoorde in mijn ogen wel mooie  koffie/thee glazen bij. Deze had ik al een keer gezien in de webwinkel van Landelijk en Sober Wonen en afgelopen zaterdag heb ik de glazen gekocht tijdens de open dag van de webwinkel. Samen met de houten onderzetters vormen ze een gezellig geheel. Een warm bakkie koffie gaat er wel in op deze kille lentedag.


Op de open dag heb ik ook nog een mooie verweerde soeplepel gekocht die ik aan mijn keukenrekje heb opgehangen . Aan het rekje hangt ook een nieuwe gehaakte pannenlap die ik van mijn ex-collega Marian kreeg. Deze past mooi bij de handdoekjes die ik al had. Dank je Marian. Naast de soeplepel hangt een houten sierlepel, een kringloopvondst. Deze houten sierlepel heb ik eerst behandeld met loogbeits van Esatto en daarna nog ingesmeerd met een laag wasvernis Walnoot. Ik blijf het heerlijke producten vinden om mee te werken en ik ben ook blij dat ze in kleine hoeveelheden bij Esatto te koop zijn. 


Op de open dag heb ik ook nog houten decoratie ballen gekocht. Deze hebben een plekje gekregen op een houten schaal samen met andere decoratie. Het was gezellig op de open dag en heerlijk om rond te mogen kijken in de winkel en het huis van Carola. 


Vorig jaar heb ik de stoelen bij de keukentafel met kalkverf geverfd waardoor ze veranderden van een eenvoudige witte Ikea stoel naar een stoel met een sobere uitstraling. Ik vind het resultaat echt super maar het nadeel van kalkverf is dat het kwetsbaar is. De stoelen hadden kleine beschadigingen opgelopen en er zaten zo her en der vlekken op. Op één van de sporadische mooie dagen in de afgelopen weken heb ik alle stoelen van een nieuwe laag kalkverf voorzien (P&O in de kleur Cold Lava). Ik had in gedachten om er nu dan toch maar een beschermlaag overheen te smeren waardoor ze minder kwetsbaar zouden zijn maar ik heb het niet gedaan. De uitstraling van kalkverf vind ik zo mooi..... die wil ik niet bedekken met een beschermlaag. Trouwens, verven is mijn hobby dus als er weer vlekken of beschadigingen ontstaan dan verf ik ze volgend jaar gewoon weer een keer. De uitstraling wordt bij elke laag kalkverf alleen maar mooier. Mijn ervaring is ook dat met een beetje vochtige doek (niet nat!!!!!!) oppervlakkige vlekken weg gewreven kunnen worden. Al doende leert men (ik dus) omgaan met kalkverf. In één van de kleine slaapkamers heb ik een soort kaptafel staan, gemaakt van een oude grenen side-table. Naast de side-table staat een paspop met mijn trouwjurk. Mijn trouwjurk kwam ik een poos geleden tegen op zolder, in een doos waar een flinke laag stof overheen lag. Toen ik de jurk weer in mijn handen had vond ik het wel leuk om de paspop ermee aan te kleden.
De kleuren op de muren van deze kamer vond ik niet meer zo goed bij de rest van het huis passen en een aantal weken geleden ben ik begonnen met verven van de muren.Ik wilde hiervoor mijn restanten verf gebruiken. Dat heb ik ook gedaan maar het resultaat was tot twee keer toe niet naar mijn zin. Vorige week ben ik voor de onderkant van de muur begonnen met een nieuwe kleur uit een nieuw blik. Voor de verf ben ik natuurlijk naar één van mijn favoriete winkels gegaan Willemien en Corneel. Na heel veel kleurstalen bekijken heb ik gekozen voor kalkverf in de kleur Nero van Carte Colori. Ik ben heel blij met het eindresultaat. Ik heb niet alleen de muur maar ook de spiegel en de lampenkapjes in dezelfde kleur geverfd. Zo ontstaat er een mooi geheel. Het bovenste deel van de muur heb ik geverfd met krijtverf van Farrow and Ball in de kleur Shaded White. 

De side-table heb ik grijzer van kleur gemaakt door deze in te smeren met paste wax in de kleur Carbon van Painting the Past.


Op de vensterbank ligt een console, ook weer een kringloopvondst.  Toen ik de console bij de kringloopwinkel vond was deze in een roze kleur. Natuurlijk heb ik de console geverfd want roze............ niet echt mijn kleur!


In mijn volgende post kan ik misschien foto's laten zien van de kamer van mijn jongste dochter. We zijn begonnen aan een grote restyling. Morgen gaan we op pad voor verf en daar gaan we, zoals gebruikelijk, voor naar Willemien en Corneel. Samen met mijn dochter heb ik al naar de kleurenkaarten van Carte Colori gekeken en ze heeft een sterke voorkeur voor een kleur en ........ ze wil ook graag kalkverf. Mama is helemaal blij! Volgende week ontvangen we ook de uitslag van het eindexamen. Wat zal dat een spannende dag worden. Ik hoop zo voor haar dat ze geslaagd is. We wachten het af.

Ik wens iedereen een fijne dag. We gaan een aantal zomerse dagen tegemoet en daar moeten we maar van gaan genieten. Tot de volgende post.

Groeten, Margo

P.s. Ik heb nieuwe artikelen op mijn verkooppagina geplaatst. Neem gerust een kijkje. Voor de verkooppagina klik hier. De artikelen zijn ook te koop via MP.

14 opmerkingen:

 1. Je heb hele leuke aankopen gedaan in de winkel en bij de kringloop. De kleur nero past ook mooi bij jou spullen. Ik heb zelf ook heel veel met deze kleur gedaan, een prachtige donker grijze kleur. Heerlijk zo lekker creatief bezig te zijn met allerlei spullen he?

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Margo,

  Dat zijn weer mooie aanwinsten, zowel van webwinkels als van de kringloop. De theeglazen vind ik ook erg mooi, ik heb zelf ook niet de standaard theeglazen en zo drinkt het op de een of andere manier toch iets fraaier.

  Mooie kleur heb je op de muur aangebracht. Zelf hoop ik ook nog eens met kalkverf aan de slag te gaan, maar ik heb mijn man nog niet zo ver ;-). Leuk dat jij ook zo'n mooie console bij de kringloop vond, dat geluk had ik een maand geleden zelf ook.

  Fijne avond en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat boffen jullie om naar Carola te kunnen gaan , het ligt helaas niet bij de deur en op een zaterdag kan ik er onmogelijk naartoe.
  Zo'n ijzeren lepel is een leuk item om mee te decoreren .
  De grijze kleur in de kamer is ook heel mooi en past bij de lichte kleuren .
  Het ornament is ook een leuke vondst , ik zou hem ook niet roze laten , haha.
  Groetjes
  Christel , Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik jammer genoeg niet door dat er een open dag was. Ik lees overal dat het erg inspirerend was, volgende keer beter..... Jij bent weer lekker creatief bezig geweest. Leuk!

  Groetjes, Inge
  de knotwilg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent lekker bezig geweest met verf&kwast.
  Zag je al voorbij komen op de FB pagina van Willemien en Corneel.
  Mooie veranderingen en aankopen heb je gedaan!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi de console! Verschillende blogsters hebben zo'n soortgelijke bij de kringloop gevonden. Ik hoop dat ik hem ook een keertje tegenkom:))
  De stoelen zijn mooi geworden, en ik vind ook als je er een laagje over zou doen is toch het effect weg van de kalkverf.
  Succes met de slaapkamer van je dochter....ben benieuwd.....

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat we elkaar niet tegen gekomen zijn afgelopen Zaterdag...
  Leuke aankopen heb je gedaan...ik vindt je glazen super leuk, zag ze ook staan, maar ja...ik had m'n handen al vol met andere spulletjes...ik had alles wel wil hebben bij Carola, zo mooi allemaal.
  De volgende keer ga ik weer....
  Ik heb mijn trouwjurk ook nog...mooi zo hoor!
  Leuke post...

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind ook alles mooi in de webwinkel van Carola en heb er ook al het een en ander gekocht. Toch zie ik steeds weer iets anders wat ik graag wil hebben ;-) . Ik ben nu aan het sparen voor een grote kruik. Die heb ik al vaker voorbij zien komen en vind ik zo mooi.
   Nog even wachten........

   Verwijderen
 8. Je bent mooie spullen gekocht. Je hebt gelijk...niet alle spullen van de kringloop hebben een opknap beurt nodig. Sons is iets al mooi zoals het is. Ik heb je nog heel even gesproken bij Carola. Het was een drukke dag!!
  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben elkaar inderdaad heeeeel kort gesproken. Het was op dat moment inderdaad heel druk bij Carola en ik was in gezelschap van 2 andere dames. Was jij met je buuv Duska op stap? Ik dacht haar te herkennen van haar foto's? Een andere keer is er misschien gelegenheid om met elkaar te kletsen. We hebben, denk ik, genoeg gesprekstof.

   Verwijderen
 9. Leuke glazen inderdaad. Ik heb ze al heel lang, zelfs al aan vervanging van kapot gevallen glazen toe.
  Jammer dat ik niet naar de open dagen kon, maar er komt wel eens weer een kans, denk ik. Ik vind Nero ook een mooie kleur. Ik heb nog een kastje die ik in die kleur wil verven.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben je lekker bezig met de kwast. Leuk dat je je trouwjurk nog hebt.
  Ik was pas laat in de middag bij Carola en heb helaas geen medebloggers gezien, het was mooi bij haar he en je wordt er zo hebberig ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je bent goed geslaagd bij Carola. Door omstandigheden kon ik helaas niet komen. Zo jammer joh. En de kleur Nero zou ook mijn favoriet zijn. Mooi plaatje zo hoor.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt weer mooie 'oude' en nieuwe spullen gevonden. Heerlijk om dan alles thuis weer een plekje te geven...
  Helaas heb ik je gemist bij Carola maar misschien zie ik je de volgende keer.
  Leuk dat je je trouwjurk weer gevonden hebt. Ik heb van de mijne ooit een verkleedjurk voor de meiden van gemaakt.
  Succes voor je dochter, hopelijk krijgt ze goed nieuws!!!

  liefs, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen