Sfeer

Sfeer

zondag 14 juni 2015

Nieuwe kleuren........Vintage Ashes

Afgelopen week heb ik de muren van mijn dochter's slaapkamer een nieuw kleurtje gegeven. In de voorbereiding ging dit niet zonder tegenslag. Een aantal jaren geleden heeft mijn man één wand van haar kamer behangen. Dit behang hebben we destijds bij een doe-het-zelf zaak gekocht en op de verpakking stond vermeld dat het makkelijke aan te brengen was en ook makkelijk te verwijderen. Alles wat op de verpakking stond klopt. Helaas zal er onder de behanglaag een verflaag en die kwam bij het verwijderen van het behang gedeeltelijk ook van de muur. Tja, een muur die niet glad is is geen goede basis voor een nieuwe laag verf. Eerst hebben we geprobeerd om de eerste verflaag van de muur af te steken maar dat lukte soms wel en soms helemaal niet. Opeens had ik een ingeving en zei tegen mijn man dat ik nog een pot muurvuller had. Misschien konden we dit gebruiken om de vlakken mee te vullen. Gelukkig pakte dat goed uit, maar het was best een karwei. Mijn man is er een paar avonden na zijn werk druk mee geweest.
Afgelopen woensdag kon ik mijn verfbestelling ophalen bij Willemien en Corneel in Ridderkerk. Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik hier meestal mijn verf koop. Mijn dochter had de kleur paars voor haar kamer in haar hoofd en ik dacht eerst nog dat ik dat geen goed idee vond. Toen ik het idee had laten bezinken bedacht ik opeens dat ik een mooie kleur paars gezien had in één van de berichten van de blog het Moonhuis  van Monica van Blitterswijk. Zij had ook een paarse kleur gebruikt in de slaapkamer van haar dochter. Ik heb het bericht opgezocht en vond de kleur opnieuw heel mooi en daarna heb ik de foto's van het bericht aan mijn dochter laten zien. Zij vond het ook meteen een prachtige kleur.
Mijn dochter wilde 2 kleuren in haar kamer en op basis van de kleurstalen bij Willemien en Corneel heeft ze gekozen voor de kleuren Fico en Corno in de kalkverf uitvoering van Carte Colori.

Op de twee warmste dagen van de afgelopen week stond ik binnen te verven. Eerst een laag Corifondo aanbrengen en een dag later twee keer een rondje kalkverf. Door de warmte was de verflaag zo droog en kon ik meteen na de eerste laag doorgaan met de tweede. Op één muur vond ik de verf te vlekkerig opdrogen en heb ik nog een 3e laag gesmeerd. De derde laag wel een dag later! Mijn dochter is heel blij met haar "nieuwe" kamer en ik ben zelf ook heel tevreden over het resultaat.

                 
De muren op deze foto's zijn geverd in de kleur Fico. De meubels in de kamer hebben een offwhite kleur gekregen om het geheel niet te donker te maken. De houten vakkenopzet bij het bureau heb ik via countrychique.nl gekocht en wil ik te zijner tijd nog een andere kleur geven. Mijn dochter en ik moeten nog op pad voor een nieuwe stoel voor bij het bureau want de zitting van de oude stoel is een beetje doorgezakt en de bekleding past niet meer bij het geheel. Zo rol je van het één in het ander.

                

Haar bed hebben we gekocht bij Ikea en het beddengoed bij de Bongerd.


De muren onder het raam en aan de andere kant van het bed tot aan de deur zijn geverfd in de kleur Corno. De twee kleuren Fico en Corno staan op de kleurenkaart Vintage Ashes en gaan heel mooi in elkaar over.

                 

Op de vensterbank staan deze mooie theelichthouders. Prachtige kleuren!


Deze baljurk droeg mijn dochter tijdens het kerstgala van haar school en hangt aan de antieke kledingkast.

            Ter afsluiting van deze post deze sfeerplaatjes.

Na het afronden van deze verfklus heb ik beloofd dat ik de komende periode geen nieuwe verfprojecten zal opstarten in Casa di Narda. Ik ga nu meer genieten van onze tuin en tijd besteden aan iedereen die mij lief is. Binnenkort vertrek ik ook met mijn gezin naar ons geliefde Italië. Daar kijken we heel erg naar uit. Ik ga genieten van alles wat dit land te bieden heeft en zal proberen de sfeer op foto's vast te leggen en daarna met jullie te delen. Ik weet niet of ik voor mijn vakantie nog tijd zal hebben om een post te schrijven en ik wens jullie daarom nu al een hele fijne zomer. Na mijn vakantie ga ik zeker door met het schrijven over Casa di Narda.

Groeten, Margo

16 opmerkingen:

 1. Het wordt zo mooi, maar wat een werk is het hè?? Heb net de keuken af, dus weet hoeveel werk je gehad hebt. Nu lekker genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kleur is prachtig ! Het staat zo mooi met de lichte kasten.
  Een prachtig resultaat na al je harde werk ,je dochter zal wel super blij zijn .
  Ik wens je een hele fijne vakantie .
  Groetjes
  Christel , Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw mooi geworden de slaapkamer van je dochter...ik vind figo ook zo mooi maar ik heb twee jongens...haha dus voor mij geen fico! Prachtige kamer!!
  Groetjes Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben jij druk aan het klussen geweest zeg. Het is allemaal prachtig geworden, ook de slaapkamer van je dochter deze keer.

  Gezellige vakantie, maar dat zal vast wel lukken in Italie. Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi geworden Margot. Het zijn allebei mooie kleuren, corno zit bij mijn jongens op de muren.
  Die opzet op het bureau zou ik zo laten, mooi juist in originele staat.
  Wat heerlijk dat je weer naar Italië gaat, ik kan me voorstellen dat je er erg naar uitkijkt!
  Ik wens je een hele fijne zomer toe!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het mooi geworden, Margo! Ik vond de paarse kleur bij Monica toen ook al prachtig en zo is het hier ook.

  Ik wens jou en je gezin een hele fijne vakantie in Italië. De laatste jaren zijn we er niet meer geweest, maar ik vind het nog steeds een geweldig land. Geniet ervan en kom lekker uitgerust weer terug in blogland.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi kamertje geworden zeg! Mooie kleuren.
  Fijne zomer! Liefs Carola

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig dat je in eerste instantie denkt Paars, oh jee. Maar als je dan verder gaat denken toch bij een mooie kalkverf uitkomt. Je dochter heeft nu een hele sfeervolle kamer en jullie hebben beide een goed gevoel. Want ook al zijn ze groot en is het hun kamer het is toch leuk als hij een beetje bij het huis past.....

  Ik wens je een fijne vakantie......

  liefs, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is een prachtige kamer geworden!! Mooi gestyled!
  Ik wens jullie een fijne vakantie in Italie, maar dat zeker wel lukken...

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zal je dochter blij zijn met haar kamer. Het ziet er prachtig uit. En je hebt gelijk dat je nu gaat genieten.
  Een hele fijne vakantie samen met je gezin.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze paarse kleur vond ik ook bij Monica al zo mooi. Ook bij jullie staat hij enig. Leuk hoor, in zo'n meisjeskamer.
  Je dochter heeft een enige kamer, dat heeft ze vast van geen vreemde!
  Veel plezier ervan, en fijne vakantie toegewenst!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vond het bij Monica al een prachtige kleur voor een meidenkamer, en denk dat je dochter ook heel blij is met het resultaat.
  Fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook deze verfklus is weer helemaal geslaagd, nu even rustig aan doen, maar
  je kunt wel gaan genieten van de mooie resultaten die het de afgelopen tijd opgeleverd heeft.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi geworden hoor. Hier kan ze heerlijk slapen. Geniet van jullie vakantie in Italie!!
  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou je hebt wel eer van je werk zeg, het is prachtig geworden, mooie kleuren combinatie.
  Zelf moeten wij nog gaan kalken in de gang maar niet als het heel warm is hoor haha dan vertoef ik liever buiten :)

  Liefs, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat ontzettend leuk dat je dochter dezelfde smaak heeft als jou. Dat is hier helaas anders. Dochter hier zou alles weggeven, vind het allemaal maar ' ouwe zooi' *lol*

  grtzz

  BeantwoordenVerwijderen