Sfeer

Sfeer

zaterdag 19 september 2015

Fotochallenge op facebook

Afgelopen zondag werd ik op facebook uitgedaagd om mee te doen aan een fotochallenge. De challenge hield in dat ik 5 dagen achter elkaar een natuurfoto zou moeten plaatsen en iedere dag iemand anders zou moeten uitdagen dit ook te gaan doen. Ik heb er even over na moeten denken maar werd er al snel enthousiast over. Omdat ik door de week, vanwege mijn werk, weinig tijd heb om foto's te maken ben ik 's middags samen met mijn man een fietstocht gaan maken. Het was sowieso heerlijk om buiten te zijn en als je foto's wilt maken dan beleef je je omgeving net nog even iets bewuster dan normaal. Uiteindelijk had ik veel meer foto's dan ik nodig had voor de challenge. In deze post wil ik de foto's die ik geplaatst heb op facebook nog een keer laten zien maar ook een paar andere foto's.

Dag 1 Dauwdruppels


 

Dag 2 Hollands landschap

Dag 3 Hollandse damesDag 4 Carnisse GriendenVoor dag 5 had ik, naar mijn mening, de mooiste foto bewaard. Het leek wel een klein kabouterdorpje!

Dag 5 Kabouterdorp de KnotwilgHet was echt heel leuk om in de natuur op zoek te gaan naar plekjes die het waard zijn om op een foto vast te leggen. Daar hoef je niet lang naar te zoeken, ze zijn echt overal te vinden.  Ik laat nog een aantal foto's zien die ik ook mooi vind maar waar mijn keuze niet op is gevallen voor de challenge.

Druiven uit eigen tuin. Decoratief maar niet lekker, de vogels zijn er gelukkig dol op.


De bermen bij ons in de omgeving staan vol met prachtige bloemen. Gelukkig waren de maaimachines nog niet in actie gekomen.
Van de Hollandse zwart/wit koeien had ik meerdere foto's gemaakt waaronder de onderstaande foto. We kwamen dit tafereeltje tegen tijdens de fietstocht. Een paar koeien op een dijkje, dat zie je niet vaak. De dames zie ik sowieso niet meer vaak ergens buiten in een weide. Heel jammer.


Het gras op de geluidswal langs de A15 wordt kort gehouden door een kudde schapen. Van dit soort oplossingen wordt ik heel gelukkig. Midden in de Randstad de schaapjes gewoon in de buurt!


In mijn volgende post ga ik weer schrijven over mijn grote passie en dat is en blijft alles op woon/interieurgebied. Ik heb een projectje afgerond waar ik voor de zomervakantie al mee gestart was. Ook heb ik nog een paar leuke aankopen gedaan die ik dan wil laten zien. 
Aan het einde van deze maand ga ik naar de woonbeurs in Amsterdam. Het is heel lang geleden dat ik naar deze beurs ben geweest en ik heb er heel veel zin in. Misschien zie ik jullie daar dan wel.

Tot de volgende keer,
Groet, Margo


10 opmerkingen:

 1. Zelf heb ik ook 5dagen meegedaan en net als jij heb ik er ook van genoten. Ik heb je mooie foto's op FB al voorbij zien komen.
  Leuk om ze nog een keer te zien. En nu heb je me wel erg nieuwgierig gemaakt en kijk ik uit naar je volgende blog.
  Liefs annekev

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor deze uitdaging heb je mooie foto's aangeleverd, Margo. Met een camera in de hand kijk je inderdaad anders om je heen, dat is ook mijn ervaring. Ik ben benieuwd wat je ons in je komende posten gaat laten zien.

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's , vooral het "kabouter dorpje ".
  Eind oktober ga ik ook elk jaar naar een woonbeurs landelijke stijl in Gent .
  Daar kijk ik ook naar uit .
  Benieuwd naar je volgende post
  Groetjes , christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's. Er is zo veel moois om ons heen....
  Fijne zondag nog!

  Groetjes, Inge
  deknotwilg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt zeg. Zelf heb ik sinds kort een mooie camera en ben Veel aan het oefenen. Het is heel leuk om te doen. En je bent vaak lekker buiten. Ben jij voor de ch allengs lid geworden van een speciale fb pagina ?

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben door iemand op FB uitgenodigd voor de challenge maar ik ben geen lid geworden van een club. Zou je het ook zien mee te doen?

   Verwijderen
 6. Ik was ook uitgedaagd en vond het leuk om mee te doen. Mooie foto's laat je zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie natuurlijk veel van die mooie foto's op FB voorbij komen. Ook die van jou. En daar zitten echt heel mooie bij.
  Knap hoor, als je zo goed kunt fotograferen. Ik ben er echt een nul in, en vind dat wel jammer. Maar ja, ik heb ook niet veel zin in een cursus of zo, want daar gaat mijn belangstelling dan ook weer niet naar uit. Dus zal ik het moeten doen met wat ik kan.
  Maar gelukkig zien we dan af en toe nog écht mooie foto's zoals die van jou.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Margo
  Ik vind het jammer dat ik klaar ben met de muren. Ik doe het ook heel graag....echt ontspannen!
  Wij hebben 10 jaar geleden de tegels van de keuken geverfd. Zit er allemaal nog goed op. In de 10 jaar is er al weer veel veranderd op gebied van verven. Ik wil ze nu ook graag een andere kleur geven...maar weet nog niet welke. Je kan er ook een kalkverf op doen en dan nog een laagje voor de bescherming.
  Ik moet me zelf hier ook nog voor orienteren.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's Margot, heel mooi!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen