Sfeer

Sfeer

donderdag 24 september 2015

Licht en warmte

Afgelopen weekend heb ik de "oude" kroonluchter die op de kamer van mijn jongste dochter hing een nieuwe look gegeven en deze hangt nu bij ons in de hal. Ik moet zeggen dat ik het eindresultaat hartstikke leuk vind. In de oude staat was de kroonluchter zwart en hingen er gekleurde glazen versieringen aan. De kroonluchter had een oosterse uitstraling maar daar is nu niks meer van te zien. In mijn ogen heeft de kroonluchter een mooie verouderde en sobere look gekregen.


Ik heb alle versieringen van de kroonluchter verwijderd en het metaal goed ontvet. Daarna heb ik er een laag Corifondo op aangebracht om de kalkverf die ik wilde gebruiken een goede hechtlaag te geven. Na de primer heb ik 2 lagen kalkverf in de kleur Corno (Carte Colori) op het metalen frame van de lamp aangebracht. Toen de lagen verf goed droog waren heb ik er zo her en der paste wax  in de kleur Carbon (Painting the Past) opgesmeerd.


Op de blog van Marieke Kromme had ik gelezen dat zij een houten kralenketting bij de Action had gekocht en deze geverfd had. Ik vond het eindresultaat leuk en heb ook zo'n ketting bij de Action gekocht. Soms koop ik dat soort dingen bij de Action en weet dan nog niet precies wat ik er mee ga doen. Toen ik met de kroonluchter bezig was dacht ik dat het wel leuk zou zijn om de houten kralen in de kroonluchter te verwerken. Ik heb de kralen een verfbadje gegeven in de kleur Corno. Met een dun metalen draad heb ik een ketting van de kralen gemaakt en in de kroonluchter vastgezet.


Vorige week was ik toevallig een keer bij de Kwantum waar ik iets moest terugbrengen. Op dat moment was het net even druk aan de kassa en ik moest even wachten bij de klantenservice. Toen ik daar stond te wachten zag ik metalen manden staan die er op een afstandje toch wel heel gaaf uit zagen. Ik dacht meteen "die ga ik zo meteen iets beter bekijken". Van dichtbij vond ik ze ook leuk en het retourbedrag werd meteen weer bij de Kwantum besteed! Ik heb een mand mee naar huis genomen en deze staat nu bij de haard. Ik bewaar er mijn plaids in. De mand kan natuurlijk voor van alles gebruikt worden. Gevuld met houtblokken zou ook gezellig staan.
's Avonds wordt het alweer vroeg donker. Wij vinden het dan heel prettig om een plaid over onze benen heen te leggen en dan is het toch heel prettig als deze een beetje in de buurt ligt. Nu liggen de plaids allemaal op dezelfde plek en ziet het er opgeruimd uit. De mand is mooi en praktisch tegelijk. Daar hou ik wel van.

Eigenlijk heb ik nog een vraag aan de jullie, de lezers van mijn blog. Hebben jullie ervaring met het verven van wandtegels? Ik ben van plan om de tegels in het toilet met kalkverf te verven. Bij het testen op een reserve wandtegel vond ik dat het lang duurt voordat de Corifondo en de kalkverf droog zijn. Ik moet nog een tweede laag kalkverf aanbrengen om te zien of het resultaat ook dat is wat ik ervan verwacht. Ik ben heel nieuwsgierig naar andere ervaringen.

Ik wens iedereen een fijne avond en tot de volgende keer.

Groetjes, Margo

11 opmerkingen:

 1. Wat hangt de kroonluchter daar mooi, de metamorfose is erg goed gelukt vind ik. Leuk ook om het te combineren met de kralenketting.

  Op de blog Sfeer in landelijke stijl nummer 2 vertelt Inge in haar laatste post over kalkverf op tegels in het toilet. Misschien dat je daar iets aan hebt. Ik ben benieuwd of je de stap gaat zetten!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Margo, wat is je kroonluchter mooi geworden......

  Ik heb ervaring met het verven van de tegeltjes in de wc, ben er erg tevreden over. Ik heb eerst een laag corifondo er op gesmeerd, daarna 2 keer gekalkt met de kleur piombo van carte colori. Op het laatst nog een laagje extra matte sealer van Esatto. Deze heb ik wel wat verdund. Ik kan de tegeltjes gewoon afdoen met een natte doek, niks geen probleem. Ben zo blij dat ik het heb gedaan, ik ga het ook in de bijkeuken een keer doen.
  Veel succes. We zien de foto's wel verschijnen 😉

  Liefs, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kroonluchter is prachtig gewo R Den, wat een goed idee ook van die ketting. Ben benieuwd hoe het verven van de tegeltjes uitpakt. Ik wil het ook uitproberen bij ons toilet. Dat heb ik veranderd maar met witte tegeltjes lijkt het toch net niet. De post van sfeer in landelijke stijl heb ik ook gelezen. Het ziet er heel mooi uit. Veel succes.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk je kroonluchter. Mooie kleur heb je gebruikt.
  Wij hebben onze tegeltjes in het toilet ook geschilderd.
  Gaat echt heel goed. Wel een goede sealer eroverheen zetten.

  liefs, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is zeker een geslaagde metamorfose! Heerlijk om zo op die manier met spullen te schuiven :)
  Dat een ander kleurtje meteen een hele andere look geeft.

  Liefs
  Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie lamp geworden.
  En een leuk idee met de houten kralen.
  En de mand vind ik erg leuk.
  Waar even wachten wel niet goed voor is ;-)


  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed idee om de kralen er in te hangen , ook een mooie kleur corno .
  Zo heb je weer een nieuwe mooie lamp .
  Ik heb geen ervaring met het verven van tegels maar heb het al dikwijls eens zien langskomen .
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat heb je leuk gedaan met de lamp Margo!
  Hier zijn de tegels ook bijna allemaal geverfd.. De badkamer is het laatste project deze hebben we voor behandeld met een primer, geverfd met de 'kalk verf' van de Karwei en moet nu alleen nog afgelakt. Ben er heel blij mee!
  Groetjes, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je lampje is leuk geworden en past echt helemaal in het sfeertje....

  Groetjes, Inge
  de knotwilg

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De lamp is een plaatje!! Goed gedaan. Prachtige kleur. Succes met de tegels

  Fijn weekend
  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen