Sfeer

Sfeer

zondag 11 oktober 2015

Oktober=Woonmaand

In de maand oktober vinden veel evenementen plaats op interieurgebied. Vorige week was er de VT wonen beurs in de RAI. Ik was van plan om naar deze beurs te gaan maar door andere uitnodigingen is dit niet doorgegaan. Gelukkig heb ik veel foto's op Facebook voorbij zien komen, voornamelijk van het WLS huis. Wat was het mooi en ik vind het dan ook heel jammer dat ik het niet heb kunnen zien. Gelukkig hebben een aantal blogsters een post geschreven over dit prachtige huis en zo kon ik dan toch een beetje meegenieten.

Gisteren was er een ander evenement, de open dag van de webwinkel van Wonen Landelijke Stijl en daar had ik gelukkig wel tijd voor. Ik had met een paar vriendinnen afgesproken om hier naartoe te gaan en rond 9.30 zaten we al in de auto op weg naar het gezellige huis van Carola van Vliet. Onderweg hebben we nog een andere vriendin opgehaald en rond 10.15 waren we in Moordrecht.


Samen met de vriendinnen was ik in de veronderstelling dat we toch wel heel erg vroeg waren op dit evenement maar we hadden het mis. In de " afhaalwinkel"  was het al gezellig druk. Voor mij is deze afhaalwinkel (zo noem ik de stijlvol ingerichte garage maar even Carola!) een snoepwinkel vol met sobere decoratie artikelen. Precies datgene wat ik zo mooi vind en ik kom er dan ook graag. Ik heb een paar foto's gemaakt zodat jullie een indruk krijgen van alle mooie spullen die door Carola verkocht worden. Dit is natuurlijk ook op haar internetsite te zien, het is per slot van rekening een webwinkel.
Tijdens de open dag staan in het prachtig sober ingerichte huis van Carola en Peter ook overal artikelen voor de verkoop. Door de manier van presenteren is het makkelijk om in te schatten hoe je thuis dezelfde sobere sfeer kan creëren.Ook in huis mocht ik (met toestemming van Carola) een aantal foto's maken.
Een aantal weken geleden was ik al een keer bij Carola op bezoek geweest omdat ik graag een oude waterkruik wilde kopen. Op dat moment had ze helaas geen grote maat op voorraad maar vlak voor de open dag kreeg ik van Carola het bericht dat ze een prachtige waterkruik voor me had ingekocht. Vol verwachting ging ik deze natuurlijk tijdens mijn bezoek ophalen. Ik vond de kruik meteen prachtig en heb deze een plekje in onze eetkamer gegeven op de steigerhouten zuil.
Om de kruik goed tot zijn recht te laten komen moest de de kast iets verschoven worden. Daarvoor moest deze wel "even" uitgeruimd worden want anders was er geen beweging in te krijgen. Dat heb ik vandaag dan maar gedaan met de hulp van mijn man.

Behalve de kruik heb ik ook nog een soort houten ton/bak meegenomen. Bij Carola zag ik deze gevuld met een herfstboeket. Het boeket stond met een vaas in de ton/bak en dat vond ik een goede oplossing voor het wegwerken van een (glazen) vaas. Zo past een boeket bloemen toch weer in de sobere sfeer. Bij thuiskomst heb ik ook een herfstboeket gekocht want dat vond ik bij Carola toch wel heel leuk.Volgend weekend staat een bezoek aan onze familie in Limburg op het programma. Dit wil ik combineren met een bezoek aan het Hooge Huys in Kessenich. Op FB heb ik al zoveel goede berichten gehoord over deze woonwinkel dat ik toch wel heel nieuwsgierig geworden ben. Dus de oktober = woonmaand wordt nog even voortgezet. Ik hoop ook volgend weekend weer volop inspiratie op te doen.

Groeten, Margo


15 opmerkingen:

 1. Wat een leuke blog Margo! Het is een heerlijke maand, de maand oktober, de woonmaand is er weer! Overal en iedereen heeft open dagen of evenementen. Heel erg leuk! Die van ons was ook erg geslaagd. Maar dat heb je mooi verwoord en mooie foto's gemaakt. Vond het leuk dat je er was met je vriendinnen. Liefs Carola

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig boeket en inderdaad een goede manier om een glazen vaas weg te werken. Dank voor je leuke reactie bij me. In en om Rotterdam zijn genoeg mooie plekjes, de Cranisse Grienden ken ik nog niet maar ik heb even gegoogled en die gaan zeker op ons lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel begrijpelijk dat het een feest was om bij Carola rond te lopen...ik zie op de foto's in ieder geval veel moois voorbij komen. De kruik is een pracht exemplaar en staat heel mooi bij jou thuis. Ook de houten ton is een plaatje. Zelf zet ik ook geen bloemen meer in een glazen vaas, meestal geef ik ze een plek in de vazen die ik met muurvuller heb bewerkt. Zo staat het veel stoerder.

  Veel plezier aankomend weekend, ik ken de winkel niet dus ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wilde ook naar Carola, maar kon op het laatste moment niet...jammer.
  Mooie kruik heb je gekocht, staat mooi op je zuil.
  Het Hoogehuys is echt de moeite waard...ze hebben twee winkels...eentje bij de grens, en iets verderop.
  Ben er pas ook geweest..echt mooi.

  Groetjes,
  Inge, my choice
  Veel plezier volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja heerlijk die woonmaand he? Wij zijn vrijdag naar ochten "seizoen en stijl" gereden. Was ook zo inspirerend. Ik vond het zo jammer dat ik niet naar Carola kon. Maar ik ga er zeker een keer langs. Mooie pot heb je kocht zeg. Staat zo mooi op de zuil. En die houten pot waar jij je prachtige herfstboeket in hebt staan zoek ik ook. Ik heb er hier een staan. Maar wil er nog een voor de salontafel. Je bent geweldig geslaagd.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kruik is echt heel erg mooi, staat ook super op de zuil. Daar zul je nog veel plezier van hebben.

  Groetjes, Inge
  De Knotwilg

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou het zo graag ook eens met eigen ogen willen zien maar het is zo ver en op zaterdag werk ik altijd .
  Ze heeft hele mooie dingen , een paar stukken in mijn huis komen van bij haar , via de webshop.
  Jouw kruik is een plaatje , op de zuil , echt héél mooi.
  Ook een prachtig herfstboeket .
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Had ook best een keer willen gaan, maar om even snel heen en weer te gaan is het net te ver weg.
  En ik moest nog zoveel doen!!
  Maar je kruik is echt een plaatje. Die had ze vast en zeker ook verkocht aan de andere bezoekers.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wow! jij hebt zo,n kruik!
  ik ben vorig jaar geweest, was inderdaad erg mooi, maar nu zag ik het ff niet meer zitten;-)
  geniet van je aankopen!
  groetjes, Inge R

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is je pot mooi, zeg. Echt een beauty. Staat ook goed zo op de zuil.
  Ik ben niet naar het WLS huis geweest en ook niet naar Carola. Te ver weg allemaal.
  Het Hoogehuys, daar wil ik ook eens naar toe, maar ook dat is zo ver weg. Even op een gelegenheid wachten om te combineren met een of ander.
  Ik vind je boeket ook sfeervol...eindelijk weer eens iemand die echte bloemen in huis heeft!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige kruik! En je boeket is erg mooi zo inderdaad, maakt het toch weer passend in onze stijl!

  Dure maand zo dus haaha!
  Liefs
  Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een prachtige kruik, goed dat je daar op hebt gewacht. Het is een plaatje. Je boeket met de vaas in de ton is ook een goed oplossing zeg. Die tip kan ik ga ik in mijn oren knopen.

  groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke post heb je geschreven over Carola! Ik ben er met Lida in mei geweest, ze het het zo mooi voor elkaar he?
  Je nieuwe waterkruik is prachtig, wat een mooie aankoop!
  Je boeket staat ook mooi zo, doe ikzelf meestal ook.

  Fijne week verder.
  Liefs, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk Margo, je bent goed geslaagd zeg. Ik was ook van plan om naar Carola te gaan, maar er kwam wat tussen en toen was het te laat. In het voorjaar dan maar weer ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ontzettend leuk. En Moordrecht is op redelijke afstand....miss de auto toch eens die kant in sturen:))
  Goed weekend en haje :))

  BeantwoordenVerwijderen