Sfeer

Sfeer

zondag 18 oktober 2015

Oktober = Woonmaand deel 2 Het Hoogehuys in Kessenich

Vorige week gaf ik in mijn post Oktober = Woonmaand al aan dat ik naar de woonwinkel Het Hoogehuys in Kessenich zou gaan en gisteren heb ik deze bezocht.


Ik had al vele positieve reacties op FB en andere blogs gelezen over deze winkel en ik was dan ook reuze benieuwd of ik net zo enthousiast zou zijn. Beste lezers van mijn blog, de winkel was 
één grote inspiratiebron. Ik kwam ogen te kort om alles in mij op te nemen. De eigenaresse vond het goed dat ik foto's maakte en dat heb ik ook gedaan. Zo kan ik de prachtige sfeerkamer(s) en hoekjes met jullie delen.

Ik zag zoveel mooie dingen en sfeerhoekjes. Door alle indrukken ben ik soms vergeten foto's te maken. Ook mijn man, die meestal toch iets meer behouden is, zag overal mooie spullen. Als je op zoek bent naar mooie, niet alledaagse, verlichting dan kan je bij deze winkel heel goed terecht. 

De eigenaresse gaf aan dat het schilderwerk van de binnenmuren uitgevoerd wordt door Carien Huyskens van Pand 17. Deze dame heeft in het pand aan de Hoogveldstraat en in het tweede pand aan de Venlosesteenweg op sommige stukjes muur echte kunstwerkjes gemaakt. De foto van vroeger van het oude Douanekantoor, de 2e vestiging van het Hooge Huys, loopt prachtig over in de met kalkverf geverfde muur. Hier was ik echt van onder de indruk. Super mooi gedaan.

Deze techniek is ook toegepast op de wanden van de slaapkamer in de Hoogveldstraat.Nog een paar sfeerfoto's van de vestiging aan de Hoogveldstraat.

En ga je dan met lege handen naar huis? Zeker niet! In dit soort woonwinkels gaat mijn hartje altijd sneller kloppen want daar vind ik altijd de juiste spullen voor de projectjes die ik nog wil gaan uitvoeren. Wat ik er precies gekocht heb laat ik zien als ik klaar ben met de projectjes. 

Na het bezoek aan de Hoogveldstraat gingen we door naar de tweede vestiging. De eigenaresse had ons al verteld dat de inrichting en de spullen die er verkocht worden een meer industriële uitstraling hebben. We hadden er alle vertrouwen in dat het ook weer een prachtige winkel zou zijn. Het pand ziet er bij aankomst van buiten al prachtig uit.


De grootste verrassing vonden we de prachtige keuken. Wat een gave, stoere uitstraling. Er zijn zulke inventieve ideeën in verwerkt. Het niet alledaagse, daar ben ik dol op.We hebben er een hele tijd bij staan kijken en kregen uitleg over hoe de keuken gemaakt is. Ik was er zo van onder de indruk dat ik vergeten ben nog meer foto's te maken en ik weet dat als ik ooit een nieuwe keuken ga kopen dat die deze uitstraling moet hebben. Gelukkig weet ik nu waar ik moet zijn voor de realisatie.

De sfeer van dit pand was inderdaad stoerder en heel gaaf. Ook hier weer prachtige verlichting.  Ook de buitenverlichting bij het pand was prachtig maar hier heb ik helaas geen foto van gemaakt.

Een bezoek aan Het Hoogehuys in Kessenich is echt de moeite waard. Iedereen die houdt van de sobere landelijke sfeer en/of een net iets stoerdere uitstraling zal hier net zo geïnspireerd raken als ik. Vanaf 7 november is het Hoogehuys helemaal in kerstsfeer ingericht en wordt er bijzondere kerstdecoratie verkocht. De adviseur aan de Venlosesteenweg vertelde me dat de "groene" kerstkransen en toefjes helemaal passen bij de sobere landelijke stijl. Dat wat hij mij liet zien t.a.v. de decoratie belooft veel.......... Ik denk dat er dat weekend een tweede bezoekje volgt aan deze prachtige, inspirerende winkel.

Groeten, Margo

8 opmerkingen:

 1. Volgens mij ging er iets mis, nog maar een keer dan...
  Ik ben ook helemaal weg van deze twee woonzaken, je ziet er totaal wat anders dan in de meeste bekende zaken.
  Ik ga ook in November terug, misschien lopen we eljaar wel tegen het lijf.
  Wist je dat je ook binnen in het woonhuis mag kijken tijdens de kerstshows.
  Fijne Zondag nog.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het hooge huys staat bij mij ook hoog op mijn verlanglijstje. Dankjewel voor de tip,i het lijkt me inderdaad een prachtige winkel . Ik ben zeer benieuwd wat je gekocht hebt. Het is ook moeilijk om met lege handen terug te komen.
  Ik wens je nog een fijne zondag. Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me een prachtige winkel. Een beetje ver weg, maar zo heb ik toch even kunnen binnenkijken. Die keuken is echt een plaatje en lekker stoer ook. Eigenlijk zou ik eens een weekendje limburg en Drente moeten organiseren zodat we eens allerlei mooi winkels kunnen bezoeken die net wat te ver weg zijn.

  groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit adres ga ik onthouden, al is het hier niet in de buurt. Maar altijd leuk om dit te doen met een vriendin en er een dagje uit van te maken. Ik ben heel benieuwd wat je gekocht hebt!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke sfeer! Ik wil er ook graag eens naar toe, maar het is nogal uit de buurt. Maar wie weet...
  Kan me helemaal voorstellen dat je daar niet met lege handen vandaan komt :-)
  Ben benieuwd, hoor!
  Bedankt voor het leuke binnenkijkje! En die keuken is inderdaad echt super!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige winkel zeg , het is met veel smaak ingericht .
  Ik zie ook mooie dingen voorbij komen .
  Daar wil ik zeker ook nog een keer naar toe .
  Groetjes
  Christel , garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er zeker mooi uit daar Margo, maar het ziet er zeker veelbelovend uit daar. Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je gekocht hebt!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie winkel, deze staat ook nog op m'n lijstje om een keer te bezoeken.....
  Ben benieuwd naar je aankopen 😉
  Fijne week verder.

  Liefs, Diane

  BeantwoordenVerwijderen