Sfeer

Sfeer

dinsdag 18 oktober 2016

De tuin in de vroege herfst.

Vandaag is een echte grijze en natte herfstdag met behoorlijk veel wind. Maar tot nu toe heeft de herfst zich nog van zijn beste kant laten zien met heel veel zonnige dagen. De temperatuur ging van warm naar toch wel fris naar weer terug naar warm zoals afgelopen zondag. De natuur is nog prachtig. Aan de meeste bomen zit nog groen blad en ook de tuinplanten zijn nog mooi gekleurd. Het is echter wel te zien dat dit nu snel aan het veranderen is. De wind blaast het blad van de bomen en de voortuin, waarin twee leibomen staan, ligt opeens vol met bladeren. Gelukkig dat ik zaterdag nog foto's van onze tuin gemaakt heb. De tuin zag er best nog mooi uit voor deze tijd van het jaar. Als ik dan in de tuin rondloop dan moet ik alles nog even vastleggen. Het wordt dan ook een post met meer foto's dan tekst.
Het betonnen vogeltje staat mooi beschut.

De Hortensia heeft nog steeds een mooie kleur.
Knoppen in de Hedera
De bolchrysant is een echte herfst plant

De betonnen beeldjes verhuizen tijdens het tuinseizoen van de ene naar de andere kant in de tuin. Ik hou wel van een beetje heen en weer schuiven om de styling aan te passen. Sommige mensen begrijpen hier niks van. Ik doe dat ook met alle spullen in huis, maar dit ter zijde.
De cyclamen kwamen tijdens het boodschappen doen op mijn pad.

Als de Sedum kleur heeft dan is de herfst begonnen.
We hebben de ligstoelen en de loungeset nog buiten staan maar ik denk dat het moment aangebroken is om ze toch maar binnen op te bergen. Ik heb een hekel aan dat moment want dan is de zomer echt voorbij. 


De tuintafel mag deze winter buiten blijven staan. Vanwege de voorraad van Casa di Narda hebben we geen plaats meer om de tafel binnen te zetten. Voordeel is dan wel dat ik een plek heb voor leuke kerstdecoratie.


Hopelijk overleeft Kippie de winter. We gaan het vanzelf zien.Het blad van de bramenstruik was al mooi rood gekleurd.Afgelopen zaterdag werd het zonlicht heel mooi gefilterd door het blad van de bomen achter in de tuin.


Op het moment dat ik deze post schrijf valt de regen met bakken naar beneden. Dat is helaas de andere kant van dit jaargetijde. Het tuinseizoen is voorbij. Gelukkig is het binnen warm, knus en gezellig. Ik heb de haard aangezet en kaarsjes aangestoken. Daar geniet ik dan ook weer van.

Geniet van de herfstvakantie. Tot de volgende keer.

Groet, Margo
2 opmerkingen:

  1. Heerlijk om weer wat te schuiven in de tuin. Je hebt gezellige hoekjes gemaakt in de tuin. Ik heb echt even genoten van je mooie foto's hoor"
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de tuin gaat het nu inderdaad hard, maar gelukkig hebben we er lang van kunnen genieten.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen