Sfeer

Sfeer

zaterdag 21 februari 2015

Zomervakantie en een recept voor pasta met verse tomatensaus en spekjes.

In deze post even geen meldingen over mijn interieur. We zijn druk bezig in de woon/tuinkamer en dat is best een grote klus. Het resultaat laat ik in een volgende post zien.
Ik vind het vandaag, vanwege het ontzettende druilweer buiten, een uitstekende dag om te denken aan de komende zomervakantie en te mijmeren over de plekjes die we tijdens onze vorige vakanties bezocht hebben. Voor mij en de rest van ons gezin houdt zomervakantie Italië in. Gelukkig hebben we over onze vakantiebestemming nooit een discussie. Dit jaar zullen we tijdens de zomervakantie op onze vertrouwde camping aan het Gardameer vertoeven. Hier huren wij een luxe stacaravan die van alle gemakken voorzien is, zelfs een vaatwasser :-). Vanaf de camping kunnen wij over het strand naar het dorp lopen waar we dan ook dagelijks naar toe gaan voor een ijs(je), boodschapjes en 's avonds om, net als de Italianen, te flaneren over de boulevard. Daarna nog even een heerlijk drankje (Aperol Spritz) nemen op één van de vele terrassen.

Tijdens onze vakanties aan het Gardameer hebben wij natuurlijk de prachtige steden en dorpen in de omgeving bezocht zoals Verona, Venetië, Milaan, Bardolino, Garda , Peschiera, Sirmione..... Ondanks dat wij er inmiddels al vele jaren onze vakantie vieren en de plaatsen al een aantal keren bezocht hebben ben ik steeds weer onder de indruk van de prachtige gebouwen, kunst en omgeving.

Foto's van Lazise




Foto's van Sirmione
(helaas voor de foto een bewolkte dag)




Na een paar uur slenteren heb je zo'n ijsje wel verdiend!


Foto Bardolino

Tijdens onze vakanties hebben we ook vaak heerlijk gegeten bij de talrijke restaurants die er in deze regio zijn. Eén van onze favoriete gerechten is pasta met verse tomatensaus en spekjes. Super makkelijk zelf te maken en zooooo lekker. Ik ga het recept van mijn tomatensaus met je delen zodat jij ook thuis kan genieten van een stukje Italië.

De ingrediënten voor de saus zijn:
Tomaten, basilicum, spekblokjes, knoflook. olijfolie en pasta.


Wij zijn dol op de iets dikkere pastasoorten. Deze zijn te koop bij de Italiaanse supermarkt Little Italy in Rotterdam maar de Jumbo heeft deze ook in het assortiment.

De tomaten snijd ik in partjes en breng ik in een pan met een laagje water en wat zout aan de kook. Zodra het geheel aan de kook is laat ik het ongeveer een minuut of 10 pruttelen op een zacht vuur. Omdat er uit de tomaten nogal wat vocht vrij komt giet ik ook een deel van het vocht weer af omdat de saus anders te dun wordt.
Na 10 minuten haal ik het tomatenprutje van het vuur en mix het het geheel met de staafmixer zodat de vellen en de nog harde deeltjes opgaan in de saus. Daarna af laten koelen.

In een andere pan olijfolie, knoflook (snippers) en basilicumblaadjes doen. Het geheel heet laten worden. Pas op dat de olie niet verbrandt. Als de olie heet genoeg is langzaam de tomatenprut toevoegen. Goed roeren en lekker nog een poosje op het vuur laten pruttelen. Persoonlijk vind ik de smaak van de Nederlandse tomaten soms niet zoet genoeg voor de tomatensaus en voeg ik nog een klein beetje suiker toe. Altijd even proeven of de saus genoeg smaak heeft en anders nog een beetje zout of suiker toevoegen.
Ondertussen kunnen de spekblokjes uitgebakken en de pasta gekookt worden.


Als de pasta gaar is en de spekblokjes lekker krokant uitgebakken zijn kan het bord opgemaakt worden. Heerlijk met geraspte Parmezaanse kaas. Ik maak er ook altijd een frisse salade bij en drink graag een glas Chianti (Toscane) bij dit gerecht. Een rode wijn uit Bardolino (Gardameer) zou ook uitstekend passen bij dit gerecht.




Waar je de komende zomervakantie ook naar toe gaat, ik wens je veel plezier met het uitzoeken van de bestemming. Misschien dat je ook een bezoekje brengt aan Italië en het Gardameer of één van de vele andere mooie regio's in dit land. Om in Italiaanse sferen te komen kan je alvast dit recept uitproberen. Ik wens je alvast BUON APPETITO.





7 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker warm uit en lust wel een schepje!
    fijne dag,
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel simpel en lekker .
    Ik ga toevallig morgen ook de italiaanse toer op , een volledig Italiaans diner voor mijn visite.
    Dat word morgen vroeg opstaan .
    Fijn weekend
    Christel ,Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat lekker Margot. Ik ben heel blij dat de Jumbo de pasta's van Barilla verkoopt, vooral de allerdunste spaghetti is hier favoriet bij de kinderen. Italië blijft een heerlijk land om heen te gaan. Mooie foto's hoor!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook hier echte pasta fans! Was even zoeken naar een glutenvrije versie die net zo lekker is als gewone pasta, maar ook daar zijn Italianen goed in. Gelukkig ook in Nederland te krijgen en Bij Guusje Thuis een grote voorraad in de kast :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit klinkt bijzonder lekker, niet alleen het recept maar ook jullie vakanties aan het Gardameer. Ik vind het er te druk, maar het is er zo mooi. We hebben trouwens wel een paar keer onze vakantie in Italië bij het Gardameer afgesloten, na een paar weken Toscane. Die keren zijn ons uitstekend bevallen.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij zijn nu ook echte Italië fans geworden, dit jaar hopen we weer te gaan, dan naar Umbrië.
    Maar deze pasta ga ik eens proberen, wij zijn er dol op!

    Groetjes, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt voor het recept. Vorige week had ik het gemaakt en vond het erg lekker. Zo ook de man en dit mag op de menulijst blijven staan hahaha
    1 keer raden wat we vanavond eten. Ipv verse tomaten had ik gekozen voor tomatenblokjes. Ik ben je ook gaan volgen :))
    Fijn weekend

    grtzz Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen